Powered By Blogger

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ν. Ηλείας για την Αχαϊκή Τράπεζα. (ΝΕΟ)
ΤΟΠΙΚΑ ( 21/03/2012 19:23 )
Ανακοίνωση ,σχετικά με το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας, εξέδωσε η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ν. Ηλείας με την οποία καλεί την πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή για οριστικο κλείσιμό της ώστε η Τράπεζα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λέσχης έχει ως εξής:




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας, παρακολουθεί στενά τις αιφνιδιαστικές και ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις που διαδραματίζονται με επίκεντρο την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία διατηρεί δύο καταστήματα στην περιοχή μας.
Εκτιμώντας την πολύχρονη,ουσιαστική αναπτυξιακή προσφορά της στον επιχειρηματικό κόσμο,καλεί την πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της,έτσι ώστε να συνεχίσει, υπό την εποπτεία της, την απρόσκοπτη λειτουργία της, να διασφαλίσει τις καταθέσεις των αποταμιευτών, τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων-μελών μας,αλλά και την επένδυση των μικρομετόχων της τράπεζας που έχουν απαξιωθεί ήδη, έτσι ώστε να εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ευρύτερη περιοχή μας



               Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος            Γιώργος Βασιλόπουλος




ΑΧΑΪΚΗ: Ικανοποίηση για την απόφαση του ΣτΕ
1
Μ
πορεί οι πολιτικοί αν και το υποσχέθηκαν, να μην έδωσαν λύση για την Αχαϊκή, έδωσαν όμως οι Δικαστές.
Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία παγώνει ουσιαστικά κάθε διαδικασία εκκαθάρισης της τράπεζας έφερε χαμόγελα σε όλους τους Πατρινούς που συνεργάζονταν με το συνεταιριστικό ίδρυμα της Αχαϊας.
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται αν μέρει η εκτέλεση της πράξης ανάκλησης της άδειας της Αχαϊκής, ουσιαστικά δηλαδή παγώνει η εκκαθάριση. Μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή της Αχαϊκής, τον προσεχή Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αχαϊκής Ευάγγελο Φλωράτο, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ακολούθησε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Απροειδοποίητα, αδικαιολόγητα και μέσα σε μία νύχτα έφερε την καταστροφή στην τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου