Powered By Blogger

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. 
Ιδρύθηκε με τον νόμο 2413/96,φεκ Α.124/96 κι όμως μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε ποτέ!!



Πρωτοπόρος και εισηγητής η ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ.[ με.Γραμματέα τον κ.Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο...]
Εμπνευστής ο Ηλείος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος της Ενωαης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος........... 

 Αποφασίστηκε σε Ημερίδα που εγινε στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στον Πύργο με την παρουσία και εισηγήσεις 16 Ηλείων Πανεπιστημιακών ....


Ολυμπία: Ζητούν να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1996 και δεν λειτούργησε ποτέ!

Πολιτισμός (19/10/2013 11:20 )

   Την ανάγκη για άμεση λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία -που μολονότι έχει ιδρυθεί με φέτος από το 1996, δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα- τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, ζητώντας μάλιστα από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

  
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών ιδρύθηκε με το Νόμο 2413/14.6.96 - ΦΕΚ Α 124/17.6.96, με σκοπό τη φοίτηση και έρευνα σε θέματα της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας και της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, καθώς και σε άλλα επιστημονικά θέματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Ως έδρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών καθορίστηκε η Αρχαία Ολυμπία. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε.

«Πολλά υποσχόμενη επένδυση»
   Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου τονίζουν την ανάγκη για άμεση λειτουργία του και καλεί τους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα. Στην επιστολή που έχουν στείλει προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και έχει κοινοποιήσει στους βουλευτές Κώστα Τζαβάρα, Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Γιώργο Κοντογιάννη, Ανδρέα Μαρίνο, Γιάννη Κουτσούκο και Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη και στην Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, αναφέρουν «…Στις μέρες μας, με την οικονομική κρίση να χτυπάει καθημερινά τους εμπόρους και τους λοιπούς επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής, η λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στον τόπο. Ως Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας και γνωρίζοντας τις ανάγκες του τόπου μας, πιστεύουμε πως η άμεση λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι μια πολλά υποσχόμενη επένδυση. Μπορείτε να φανταστείτε τα οφέλη: οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού τομέα, εκμετάλλευση κατοικιών και εγκαταστάσεων, δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, διακίνηση ιδεών και πολιτισμικών αξιών, βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου και πληθυσμού, μείωση της μετοίκησης σε άλλες πόλεις ή και στο εξωτερικό και άλλα πολλά».

Εξάλλου, τονίζουν ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις Ελληνικών Πανεπιστημίων άλλα και Ιδρυμάτων του εξωτερικού για ίδρυση μεταπτυχιακών τμημάτων στην Αρχαία Ολυμπία.

«Η Αρχαία Ολυμπία θα έπρεπε να αποτελεί μόνιμη έδρα εγχώριων και διεθνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και να ακολουθήσουν και άλλες σχολές σε όλη την Ηλεία που υπολείπεται σε Πνευματικά Ιδρύματα, με προπομπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών», αναφέρει η επιστολή, με τα μέλη να ζητούν από τους αρμόδιους να προβούν στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες, όπως στη μετατροπή του ιδρύματος από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Δημοσίου Δικαίου, ώστε να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο στην Αρχαία Ολυμπία και να γίνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας «…ενεργό κέντρο Πολιτισμού, όπως η ιστορία της επιβάλλει».
Επιμέλεια Νάνσυ Σπυροπούλου
από patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου