Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Ρήμαξαν" ξανά το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας!






"Ρήμαξαν" ξανά το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας!

8.6.2013
Σχόλιο μας
           Είναι λυπηρές πραγματικά οι εικόνες εγκατάλειψης.
με...
 * Δρόμους σε πλήρη εγκατάλειψη, προχειρότητα και...μπαλώματα σε πολλές περιπτώσεις, συνθέτουν μια λυπηρή εικόνα.

* Την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού Πατρών - Πύργου - Τσακώνα

* Την λειτουργία του τραίνου στην Ηλεία.

* Την λειτουργία του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας σαν πολιτικό

* Το έργο της ύδρευσης από τον Ερύμανθο να ρέει στις βρύσες των Δημοτών δύο χρόνια τώρα 

* Το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στον Πύργο να γίνει θυρίδα.

* Τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης να πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ γιά πώληση.

* Το σχέδιο Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού να θαφτεί οριστικά.

* Tα Τμήματα των ΤΕΙ στον Πύργο να κλείσουν.

* Το σύγχρονο Γ.Ν.Ν Πύργου να λειτουργεί χωρίς γιατρούς.

* Η είσοδος του Πύργου να παραμένει για δύο χρόνια σκοτεινή. 
              Ναι ο "Καλλικράτης" αποτέλεσε την όξυνση των προβλημάτων, ναι οι οικονομικές συγκυρίες έφεραν στενότητα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογούν την προχειρότητα και την εγκληματική αδράνεια....
Επιτέλους.....είναι πρόκληση να καταστρέφεται η περιουσία του λαού,που με τόσες στερήσεις έχει πληρώσει....
.....

             Θα επανέλθουμε....
Οργή επικρατεί στον Πύργο για τους βάνδαλους που δεν αρκέστηκαν να κλέψουν μόνον υλικά που μπορούν να μεταπωλήσουν σε μάντρες σιδερικών και χαλκού, αλλά που με εκδικητική μανία λεηλάτησαν για δεύτερη φορά το Ινστιτούτο του Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
Οι δράστες, όπως αναφέρει το ilialive.gr διέλυσαν ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό του, από γραφεία και παλιές προθήκες ως τους πίνακες και τις καρέκλες, έσπασαν τα τζάμια, ξέσκισαν όλο το έντυπο υλικό που υπήρχε, κατέβασαν τις ψευδοροφές και τέλος χρησιμοποίησαν ως υπαίθριες τουαλέτες τα πατώματα του δεύτερου ορόφου στο κτίριο – στολίδι, που είχε ανακαινισθεί και παραδοθεί έτοιμο προς χρήση ως έδρα του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
Το κτίριο μετά την ανακαίνιση του και τον εξοπλισμό του με όλα τα σύγχρονα μέσα κατάφερε να φιλοξενήσει μια και μοναδική εκδήλωση το προπερασμένο καλοκαίρι και έκτοτε παρέμεινε κλειστό.
Κάτι η έλλειψη οικονομικών πόρων, η διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και ο αιφνίδιος θάνατος από την επάρατο του γάλλου καθηγητή προέδρου του, έμεινε στην απραξία. Ταυτόχρονα όμως έμεινε και χωρίς ασφάλεια.
Το γεγονός αυτό έδωσε την άνεση στους διαρρήκτες να «χτυπήσουν» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, την πρώτη φορά το χώρο που υπήρχε ο ηλεκτρολογικός και όχι μόνον εξοπλισμός για την «εξόρυξη» του πανάκριβου χαλκού, ενώ υπήρξε και δεύτερη διάρρηξη στο κτίριο. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας τότε έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε το έργο της περίφραξης του αύλειου χώρου και του κτιρίου, που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται ούτε αυτά τα «μέτρα» στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους βάνδαλους να ξαναχτυπήσουν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


06/09/2013 - 16:02

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είχαν δοθεί για την αναπαλαίωση του πρώην «Ινστιτούτου του ΑΣΟ» στην είσοδο του Πύργου που είχε εγκαινιαστεί πανηγυρικά πριν από τρία χρόνια για να στεγαστεί το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Όμως, έμεινε αναξιοποίητο και βρέθηκε στα χέρια «κυνηγών» χαλκού και βανδάλων που κατέστρεψαν τα πάντα στο εσωτερικό του!
Ήταν η δεύτερη εισβολή στο  κτίριο και οι δράστες κατέστρεψαν τις ψευδοροφές, έσπασαν τα τζάμια και τα φώτα, έσκισαν τους πίνακες και όλο το έντυπο υλικό, διέλυσαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τα γραφεία, τις παλιές προθήκες και τις καρέκλες και έφτασαν στο σημείο να… αφοδεύσουν στα πατώματα του δεύτερου ορόφου!
Μάλιστα, όπως διαπίστωσε υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι δράστες είχαν λεηλατήσει και τον μετεωρολογικό σταθμό της ΕΜΥ που βρίσκεται στον περιφραγμένο αύλειο χώρο. Οι εργασίες για να γίνει υπερσύγχρονο το παλιό κτίριο, είχαν χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε, όμως, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ! 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου