Powered By Blogger

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν Ηλείας






ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  Ν. ΗΛΕΙΑΣ                                                            
Μανωλοπούλου 31, Πύργος
τηλ.:2621360104
          



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι ενέργειες του μνημονίου για την κοινωφελή εργασία που αναλάβαμε σε σύμπραξη με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στα πλαίσια της πράξης, «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ολοκληρώθηκαν, έτσι είμαστε έτοιμοι  στις 27 Δεκεμβρίου μαζί με τους 25 ωφελούμενους Ηλείους επιστήμονες του προγράμματος, να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα που αφορούν στις δύο ενέργειες του προγράμματος αυτούως εξής:
  1.  Στην έρευνα και καταγραφή των παραδοσιακών εδεσμάτων της Ηλειακής παραδοσιακής   κουζίνας και των προϊόντων της και την  έκδοσή τους σε ένα καλαίσθητο τόμο με τη συμβολή της Π. Ε. Ηλείας με τίτλο:
«Ηλειακή Γαστρονομία-Ιστορικές και γευστικές μνήμες»
  1. Στον καθαρισμό – σήμανση μονοπατιών και ποταμιών της Ηλείας προκειμένου να μπορούν να αξιοποιηθούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αθλητισμού.
  • Στόχος αυτού  του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  αποτελεί η   ανάδειξη του γευστικού μας πολιτισμού καθώς και της ποικιλίας των παραδοσιακών μας προϊόντων  του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, ως συστατικών της Μεσογειακής διατροφής και της Ηλειακής κουζίνας από την Αρχαιότητα έως σήμερα.
Με την πεποίθηση ότι η Ηλεία πρέπει να αναδείξει όλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να κατακτήσει το παρόν και το μέλλον της, θεωρούμε ότι η έκδοση αυτή θα βοηθήσει στην τουριστική προβολή του νομού Ηλείας και στην τοπική ανάπτυξη, συνδεόμενο με τους παραγωγικούς φορείς, φορείς και θεσμούς της τουριστικής δραστηριότητας, δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας.
  • Ακόμη στόχος μας είναι η παρουσίαση του επιστημονικού προσωπικού της Ηλείας και δη των νέων επιστημόνων οι οποίοι μέσα από την έρευνα  των προϊόντων και εδεσμάτων της Ηλείας και τη συγγραφή αυτών  σε βιβλίο,  γίνονται συμμέτοχοι και  συμβάλλουν με τη δυναμική τους, τη γνώση και την τόλμη τους,  στη δημιουργική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Εν κατακλείδι σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής υστέρησης, θεωρούμε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση για την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα καθώς προβάλλει την παράδοση αιώνων Ηλειακής κουζίνας η οποία βασίζεται στα μεσογειακά  προϊόντα της, και η   οποία μπορεί να συμβάλει πολλαπλασιαστικά στην τουριστική προβολή της Ηλείας  με τον τρόπο της γαστριμαργίας και του γευστικού πολιτισμού αυτής. Είναι άλλωστε  παγκοίνως γνωστό ότι στην Ελλάδα χρειαζόμαστε τη σύνδεση γενικότερα του τουριστικού προϊόντος μας, με τα μεσογειακά μας  προϊόντα και την παραδοσιακή μας κουζίνα.
Είμαστε περήφανοι  που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας  το Δίκτυο Σύμπραξης,  συμβάλλει στην απάλυνση του  οικονομικού αδιεξόδου πολλών συμπολιτών μας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εγκαινιάζεται η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με επίσημα δίκτυα εθελοντών, και είναι πολύ σπουδαίο να πετύχει αυτή η προσπάθεια μέσα από αυτές τις δράσεις της κοινωφελούς εργασίας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.


Για τη  Συντονιστική Γραμματεία  του Δικτύου

Η συντονίστρια και υπεύθυνη του προγράμματος                                                                         
Διατσέντα φανού –Φουσκαρίνη
                                                                            
 Ο Γραμματέας      
 Κώστας Παπαδόπουλος
Τα Μέλη
Ανδρέας Γιατράς
Ηρακλής Ματρόζος
Φιλιώ Νιάρχου
Κώστας Τριανταφυλλόπουλος





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
27/12/2012
6:30μ.μ
ü  Έναρξη εργασιών από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ.Γερμανό.
ü   Χαιρετισμοί:  Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας
ü  εκπρόσωποι του Δικτύου
ü  εργαζόμένοι του προγράμματος και άλλοι φορείς.
ü   
ü  Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης ενέργειας του κοινωφελούς προγράμματος  «ποτάμια και μονοπάτια της Ηλείας» από τον κ. Σταμάτη Τσικόγια,  Γεωπόνο
ü  Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 1ης ενέργειας, «προϊόντα και εδέσματα της Ηλειακής γαστρονομίας» από τους:
ü  Κώστα Αναγνωστόπουλο, φιλόλογο
ü  Σωτηρία Αντωνοπούλου, γραφίστρια
ü   Όλγα Γεωργιοπούλου , φιλόλογο
ü  Φωτεινή Γεωργογιαννοπούλου, εμπορίας- διαφήμισης
ü  Νατάσσα Κόλλια, μαθηματικό
ü  Στέλλα Βόντα, φιλόλογο
ü  Αλεξάνδρα Μπούργου, φιλόλογο
ü  Βασίλη Σκουτέρη, πληροφορικής
ü  Ναταλία Σπυροπούλου, γραφίστρια
ü  ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟ: «ΗΛΕΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ « ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ»
 ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ  ΕΔΕΣΜΑΤΑ


Δημοσιεύτηκε στις Ηλεκτρονικές σελίδες

Γιώργος Φάκος
Pirgiotis.gr
ilia oikonomia 26/12
odigos Pirgou   '''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου