Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ 7η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΕΠΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
7η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΕΠΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ολυμπία Οδός,είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο παραχώρησης και έχει ουσιαστική,ζωτική σημασία για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη τόσο για την περιοχή.όσο και για τους πολίτες. Οι τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού ότι το έργο σταματά στην Πάτρα, αφήνοντας εκτός Αχαΐα και Ηλεία δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
 Με την νέα τροπή των γεγονότων είναι θετικό ότι,έστω και την τελευταία στιγμή.υπάρχει μια ελπιδοφόρα εξέλιξη,η κοινή απόφαση των φορέων για τη διεκδίκηση του έργου,Τόσο οι θεσμικοί και οι άλλοι φορείς του Νομού όσο το Περιφερειακό Συμβούλιο και όπως φάνηκε στη Συνάντηση του πρ.Σαββάτου στην Α.Ολυμπία ευρύτερα ολόκληρη η Πελοπόννησος και Δ Ελλάδα ,ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινό μέτωπο διεκδίκησης,με κοινές δράσεις
Οι κυβερνητικοί παράγοντες, επιβάλλεται, έστω κάτω από τις σημερινές συνθήκες της γενικευμένης κρίσης, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες χρηματοδότησης των μεγάλων έργων, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας με δεδομένο ότι είναι ένα δρομολογημένο 'έργο για το οποίο έχουν ήδη δαπανηθεί για τα τεχνικά του έργου και τις απαλλοτριώσεις δεκάδες εκατομμύρια.
  Αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μια Ολυμπία οδό που δεν πηγαίνει στην Αρχαία Ολυμπία,είναι ανεπίτρεπτο να μιλάμε για μια Αρχαία Ολυμπία, αποκομμένη από το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων,για ένα Νομό χωρίς συνδυασμένες μεταφορές.[σιδηρόδρομο,
λιμάνια,αεροπορική σύνδεση κλ].
  Είναι αδιανόητο να επιδιώκουμε πολιτιστική ανάπτυξη και  τουριστική προβολή και επισκεψιμότητα  χωρίς την Αρχαία Ολυμπία και τους άλλους Αρχαιολογικούς χώρους.
  Είναι οπισθοδρόμηση για το εμπόριο, τις εξαγωγές κλ,με μιά λέξη την ανέλιξη της περιοχής.
  Είμαστε λοιπόν στο τελευταίο αποφασιστικό βήμα, με πρωτόγνωρη συστράτευση, ομοιογένεια και ομοθυμία στο Στόχο, δυναμική στις αποφάσεις και στο πλαίσιο διεκδίκησης πέρα από σκοπιμότητες και στενές τοπικιστικές αντιλήψεις ,με στέρεα βάση τη σύμπνοια και συνεργασία.
   Τώρα δεν ''επιτρέπονται΄'' λάθη,αποτυχία και αστοχίες.
   Το αίτημα απόλυτα δίκαιο και επιτεύξιμο αρκεί να παραμείνει το ίδιο κλίμα και με αποφασιστικότητα να αξιώσουμε αυτά που μας ανήκουν και επί σειρά ετών μας αρνούνται.Έχουμε όλα τα εχέγγυα λοιπόν, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά συνηγορούν απόλυτα στο δίκαιο του αιτήματος.
   Η Α Ολυμπία, το λίκνο του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού,η πηγή έμπνευσης Υψηλών Πανανθρώπινων Αξιών, πρέπει να αποτελεί αμετακίνητο Σημείο αναφοράς, ώστε η Παγκόσμια Κοινότητα να έχει τη δυνατότητα να προσέρχεται απρόσκοπτα και να αντλεί δυνάμεις στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο... 
  Ο οργανισμός μας, η ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  συστρατεύεται στην κοινή προσπάθεια .

  Για την 7η Περιφέρεια Ένωσης Ενεργών Δυτικής Ελλάδος
  Ο Συντονιστής
Κωνστ.Τριανταφυλλόπουλος

Για τη Δημαρχιακή Οργάνωση Πύργου
Κωνστ.Παπαδόπουλος



Δημοσιετηκαν στις σελίδες
Γιώργος Φάκος;
Επαγγελματικός οδηγός Πύργου
Πυργιώτης
Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου