Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ









ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ 
                        Ν ΗΛΕΊΑΣ

                    
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 



  Το έργο της Ολυμπίας Οδού,αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα γιά τη Δ.Ελλάδα το οποίο παρά ταύτσ  παραμένει χωρίς εξέλιξη για περισσότερο από δύο χρόνια.
  Αυτές τις ημέρες που γίνεται συζήτηση για  επανακινήση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, εκτιμούμε ότι υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στην Πάτρα.

  Για την Ηλεία μια τέτοια προοπτική θα είναι καταδικαστική για την ανάπτυξη της,αφού το εθνικό οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο και δύσκολα προσβάσιμο και κυρίως θα έχει εξ ίσου αλυσιδωτές  αρνητικές επιπτώσεις στους γειτονικούς νομούς, και αυτονόητα στον τουρισμό που αποτελεί το ερυθρό αιμοσφαίριο της τοπικής οικονομίας,θα επηρεάσει δε παράλληλα την αγροτική οικονομία,τις εξαγωγές και γενικά θα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη μεγάλου τμήματος της ευρύτερης περιοχής.

  Είναι πλέον η ώρα για γενική συστράτευση και αναζήτηση συμμαχιών πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις και προσδοκώμενα μικροκομματικά οφέλη.
   Είναι η ώρα να αθροίσουμε δυνάμεις προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  αλλά και την δυναμική μας σαν άτομα,φορείς και ηγεσία.

   Είναι η ώρα να αξιώσουμε τον εκσυγχρονισμό της περιοχής απαιτώντας τη δημιουργία συνδυασμένων δρόμων μεταφορών.
  Ας εξετάσουμε με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας όλες τις προτάσεις [ μέσω σύμβασης παραχώρησης , είτε σε συνεννόηση με την ΕΕ για αναθεώρηση ΕΣΠΑ, είτε με την μεταφορά πόρων από άλλα έργα ,είτε με απευθείας παρέμβαση στα όργανα της ΕΕ ]   και ας ενεργήσουμε σύμφωνα με τη σπουδαιότητα του έργου που εμπεριέχει την κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού, το σύμβολο της Ειρήνης και την πηγή των Πανανθρώπινων Αξιών και Ιδεών, σύμβολο που ενώνει και συγκεντρώνει την αναγνώριση και την τιμή ,τα Υψηλά οράματα και την ελπίδα από όλους τους λαούς και  τα έθνη.   
   Η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ν Ηλείας συμπαρατάσσεται στις προσπάθειες για την επίτευξη του παραπάνω Στόχου.. 


                                Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                Κωνστ. Τριανταφυλλόπουλος                           Γιώργος Βασιλόπουλος 

Δημοσιεύτηκε
Επαγγελματικός Οδηγός Πύργου 
Ηλεία Οικονομία
Αμαλιάδα Νιούς
Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ 16/12/2012 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου