Powered By Blogger

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων ...




 Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων




Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
                                                                          Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα    μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.







Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα: Οι Συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν, η Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.  Με τον τίτλο: «Η Ηλεία εορτάζει το έβδομο αρχαιολογικό της μουσείο», οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στα εκθέματα του Μουσείου με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού και με τη χρήση νέων τεχνολογιών που ανασυνθέτουν ποικίλες εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού ανθρώπινου βίου στην Ηλεία από τους Προϊστορικούς έως και τους Μεταβυζαντινούς χρόνους.
Οι οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν τις ώρες 10:00 π.μ.-15:00 μ.μ. και θεωρείται απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.
Πύργος ...σήμερα...















 
18η Μαΐου παγκόσμια μέρα μουσείων και θα την αφιερώσουμε στο κόσμημα των Καλαβρύτων το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζει τον πόνο και την θυσία του Καλαβρυτινού λαού 
Το Μουσείο που είναι το παλαιό δημοτικό σχολείο Κλαβρύτων, εγκαινιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2005 από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες πολλών συμπατριωτών μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου