Powered By Blogger

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του καθηγ.Συνταγματικού Δικαίου και Προέδρου της Ενωσης Ενεργών Πολιτων κ. Ανδρ.Δημητρόπουλου


 

 




Προβληματισμός για την Δημοκρατία και το μνημόνιο στην εκδήλωση του Σαββάτου στον Πύργο με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο
Προβληματισμός για την Δημοκρατία και το μνημόνιο στην εκδήλωση του Σαββάτου στον Πύργο με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο ( 03/02/2014 20:05 )
 

Περιγραφή
        Πολλούς προβληματισμούς στο πολυπληθές ακροατήριο δημιούργησε η ομιλία του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Ανδρέα Δημητρόπουλου το Σάββατο το βράδυ στο Λάτσιο Δημοτικό μέγαρο Πύργου. Ζούμε έναν πόλεμο, οικονομικό πόλεμο, ο οποίος έχει οδηγήσει σε παραβιάσεις του συντάγματος, χωρίς όμως, όπως είπε, να συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που να ενεργοποιούν το τελευταίο άρθρο του συντάγματος, το παλιό 114 (γνωστό για το σύνθημα στο παρελθόν ένα ένα τέσσερα).
 Την ομιλία, που είχε ως θέμα «Δημοκρατία και Μνημόνιο» διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Δ. Ελλάδος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας και το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν. Ηλείας.
       Αρχικά, μίλησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ.Νικ.Θεοδώρου, ο ποίος ευχαρίστησε τους φορείς που μαζί συνδιοργάνωσαν την ομιλία ,αναφέρθηκε στο μνημόνιο, σαν το σύνολο των όρων και των υποχρεώσεων που επέβαλαν οι δανειστές ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη αποπληρωμή του χρέους μας προς αυτούς. Η μονομερής αυτή επιβολή όρων έφερε σωρεία νομοθετικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
     Ακολούθως,ο Συντονιστής της Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών κ Ανδρ.Γιατράς και ο Γραμματέας της Πολιτιστικής Λέσχης κ.Γιωργ. Βασιλόπουλος στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν με συντομία  στους σκοπούς και τις δραστηριότητες των φορέων που εκπροσωπούν

    Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Γραμματέας της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Δ.Ελλάδος κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που αναφέρθηκε στην Ένωση Ενεργών Πολιτών,σαν καταλύτη στα δρώμενα, που  συμβάλλει στην αξιοποίηση του δημοψηφίσματος σαν την άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις της εξουσίας, ώστε ο πολίτης να παίρνει θέση σε ζητήματα που τον αφορούν.Ακόμα στην προαγωγή των θεσμών του Ελληνισμού,του Κράτους Δικαίου,του Κοινωνικού κράτους,της Αυτοδ/σης,της διατήρησης και Ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος κλπ
     Ακολούθησε  ο κεντρικός ομιλητής, κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα ζει μία σύγχρονη τραγωδία, συγκρίνοντας παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος. Τα χρόνια που έρχονται, ανέφερε, θα κρίνουν την υπόσταση του ελληνισμού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια ως τα τρία χαρακτηριστικά της εποχής που ζούμε και οδηγούν με ταχείς ρυθμούς σε μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε χαμηλότερους  μισθούς και σε ένα καθεστώς περιορισμένης δημοκρατίας κα.
Με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση ,έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης ως προς το Σύνταγμα σε σχέση με τα Μνημόνια και εξήγησε βασικά στοιχεία τους που πραγματικά καθήλωσε το κοινό.
        Στο τέλος, τέθηκαν πλήθος ερωτήσεων, δείγμα της αγωνίας της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα που απαντήθηκαν επαρκών από τον ομιλητή. Έτσι παρατάθηκε ο χρόνος της εκδήλωσης κατά δύο ώρες περίπου.
       Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύργου, ο πρώην βουλευτής Τ. Αντωνακόπουλος, πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Αρχών,  προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και μέλη Οργανώσεων και φορέων, συνάδελφοι των φορέων που οργάνωσαν την εκδήλωση και πλήθος κόσμου.















 

από Odigos.gr

............................................................................................

 

Ομιλία Ανδρέα Δημητρόπουλο: «Δημοκρατία και Μνημόνιο»


Ενδιαφέρουσα μιλία  στο Λάτσειο από τον καθ. Συνταγματικού Δικαίου και πρ. Ενωσης Ενεργών Πολιτών Ανδρέα Δημητρόπουλο
Τεράστια η εξουσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος που μπορεί να διαλύσει ολόκληρες Οικονομίες με το πάτημα ενός κουμπιού
Ενδιάφέρουσα εκδήλωση, με θέμα «Δημοκρατία και Μνημόνιο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό Ηλείο  καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ενωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος κ. Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδος με την αντίστοιχη Οργάνωση του Νομού Ηλείας και του Πύργου της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, με  τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας. Στο πάνελ, τον κ. Δημητρόπουλο προλόγισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Νίκος Θεοδώρου καθώς και το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Ο  Κ. Θεοδώρου παρουσίασε τον καθηγητή και τόνισε ότι ο κ. Α. Δημητρόπουλος, είναι Ηλείος, και έχει δώσει διαλέξεις σε πόλεις του Νομού, ενώ με πρωτοβουλία του και με τη συνδρομή των Οργανώσεων της Ένωσής Ενεργών Πολιτών της περιοχής, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες, διημερίδες κλπ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, συγγραμμάτων, άρθρων κλπ σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με το Συνταγματικό Δίκαιο, για το Κοινωνικό Κράτος και άλλα.
Ο κ. Δημητρόπουλος, τόνισε στην ομιλία του, ότι στη χώρα μας σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα άλλο πολίτευμα, σε ένα χρηματοπιστωτικό αντιπροσωπευτικό που εξελίσσεται προς μια κατέύθυνση συρρίκνωσης της δημοκρατίας και αλλοίωσης του Συντάγματος, άλλα λέει  δηλαδή το Σύνταγμα και άλλο γίνεται στην πράξη. Αυτό που συγκρούεται σήμερα είναι ο χρηματοπιστωτισμός από την μια πλευρά και η δημοκρατία από την άλλη και αυτή η σύγκρουση αποτελεί την κυρίαρχη σύγκρουση που εκτός των άλλων εκφράζει και την παραγωγή ιδεολογίας.
«Έχουμε – επισήμανε ο κ. Δημητρόπουλος- μια ιδεολογική διαμάχη ανάμεσα στη Δημοκρατία και στον χρηματοπιστωτισμό και αυτό όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα πιο φανερό. Η χρηματοπιστωτική  αυτή εξουσία γεννήθηκε από την εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπήρξε αλματώδης. Η δύναμη που διαθέτει στα χέρια της είναι τεράστια. Γι αυτό και έχουμε φτάσει σε μια φάση οικονομικού πολέμου, γιατί η χρηματοπιστωτική αυτή εξουσία έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει χρηματοπιστωτικές επιθέσεις και να εξουθενώνει κράτη και μιλάμε για ποσά και για Οικονομίες πολύ μεγαλύτερα από εκείνες των κρατικών Οικονομιών. Επομένως είναι σε θέση να καταστρέψουν ή να ανορθώσουν μια Οικονομία. Αυτό έχει γίνει κατορθωτό μετά την λεγόμενη απορρύθμιση η οποία έγινε σε όλα τα κράτη και σημαίνει την άρση των κανόνων δικαίου.»
 
Το χρήμα δεν είναι πλέον απλό μέσον συναλλαγής

Ο γνωστός Συνταγματολόγος παρουσίασε το πώς λειτουργεί πλέον αυτό το σύστημα που μπορεί να διαλύσει ή να αναορθώσει την Οικονομία ακόμα και μεγάλων κρατών. «Σήμερα, με το πάτημα ενός κουμπιού τρισεκατομμύρια μπορούν να φύγουν από τη χώρα και να πάνε σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, διαλύοντας την Οικονομομία και ομοίως με τον ίδιο τρόπο αυτά τα χρήματα να μπουν στη χώρα. Έτσι, πολύ απλά διοργανώνονται χρηματοπιστωτικές επιθέσεις οι οποίες πολύ ζωντανά παρομοιάζονται με μια βρύση, όπου ενώ τρέχει το νερό την κλείνω, κλείνω δηλαδή την στρόφιγγα και δεν υπάρχει ξαφνικά ρευστότητα και αυτό δημιουργεί μια καταστροφή στα χρηματιστήρια και στις τράπεζες η οποία σε σύντομα χρονονικό διάστημα μεταφέρεται στην πραγματική Οικονομία, δηλαδή στα καταστήματα, στις πραγματικές αγορές. Άρα πλέον το χρήμα δεν είναι ένα μέσον συναλλαγής, είναι αυτό που λεει η νεοφιλελέυθερη ιδεολογία, ότι δηλαδή  ο χρήμα έχει μεγάλη σημασία γιατί μπορεί να κατευθύνω τα πάντα σε μια χώρα και να καθορισω τη ζωή οποιουδήποτα καταναλωτή, από το αν θα πάει διακοπές μέχρι και ποιο θα είναι το βραδινό του φαγητό. Η πολιτική και κοινωνική δύναμη της κατοχής του χρήματος είναι τεράστια. Βρισκόμαστε δηλαδή σε μια φάση δύο διακριτών Οικονομιών. Η μια είναι η πραγματική Οικονομία και η άλλη είναι η ψεύτικη, η χρηματοπιστωτική, του χρηματιστηρίου και το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι αντί το προβάδισμα να το έχει η πραγματική Οικονομία, το έχιε η χρηματοπιστωτική από την δεκαετία του 70 και μετά. Αν σκεφτείτε ότι το χρήμα που κρατάμε σήμερα στα χέρια μας από άποψη πραγματικής αξίας είαι μηδαμινή, αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες.»     
Μετα το τέλος της ομιλίας του κ. Δημητρόπουλου, ακολούθησε συζήτηση και ο Καθηγητής δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.
Ελένη Παπαδοπούλου
από ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
......................................................................... 



ΤΟΠΙΚΑ
 για τη ''Δημοκρατία το μνημόνιο'' (ΝΕΟ)
ΤΟΠΙΚΑ ( 03/02/2014 18:
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τη'' Δημοκρατία και το Μνημόνιο'' το Σάββατο το βράδυ στο Λάτσειο Πνευματικό Κέντρο Πύργου.
Την ομιλία διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας και το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν.Ηλείας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ.Νικ.Θεοδώρου,προλογίζοντας, ευχαρίστησε τους φορείς που μαζί συνδιοργάνωσαν την ομιλία και εξήγησε τι είναι το μνημόνιο, το σύνολο των όρων και των υποχρεώσεων που μας επέβαλαν οι δανειστές μας ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη αποπληρωμή του χρέους μας προς αυτούς. Η μονομερής αυτή επιβολή όρων έφερε σωρεία νομοθετικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Ο Συντονιστής της Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών κ Ανδρ.Γιατράς,στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σύντομα στο σκοπό της Οργάνωσης του και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή.Μάλιστα του προσέφερε και βιβλίο για την Ηλεία σαν ανάμνηση της εδώ παρουσίας του ομιλητή.
Ομοίως ο Γραμματέας της Πολιτιστικής Λέσχης κ.Γ.Βασιλόπουλος,ανέφερε τις πολλές δραστηριότητές της και έθεσε ερωτήματα που αφορούν το θέμα.Μάλιστα συντόνισε και τις ερωτήσεις του κοινού.
Ο Γραμματέας της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Δ.Ελλάδος κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στην ίδρυση της Ένωσης με σκοπό να συμβάλλει στην αξιοποίηση, στη διάδοση του θεσμού του δημοψηφίσματος και στην άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις της εξουσίας, ώστε ο πολίτης να παίρνει θέση σε ζητήματα που τον αφορούν.Αναφέρθηκε στους σκοπούς της,[προαγωγή των θεσμών του Ελληνισμού,του Κράτους Δικαίου,του Κοινωνικού κράτους,της Αυτοδ/σης,της διατήρησης και Ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος κλ]που αποτελούν κυρίαρχο αίτημα της Κοινωνίας
Μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο,ο ομιλητής, κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, στον πρόλογό του τόνισε ότι η Ελλάδα πάει προς στο χειρότερο και οι Έλληνες ζούμε μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Τα χρόνια που έρχονται, ανέφερε, θα κρίνουν την υπόσταση του ελληνισμού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια ως τα τρία χαρακτηριστικά της εποχής που ζούμε και οδηγούν με ταχείς ρυθμούς σε μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε χαμηλότερους  μισθούς και σε ένα καθεστώς περιορισμένης δημοκρατίας.
Με ιδιαίτερη γλαφυρότητα έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης ως προς το Σύνταγμα σε σχέση με τα Μνημόνια και εξήγησε βασικά στοιχεία τους.
Από το κοινό τέθηκαν ερωτήσεις,δείγμα της αγωνίας της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύργου,πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι,Εκπρόσωποι των Αρχών  Προϊστάμενοι Υπηρεσιών,Πρόεδροι και μέλη Οργανώσεων και φορέων,συνάδελφοι των φορέων και πλήθος κόσμου..

από ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
......................................................................................................

 

Πύργος: Με επιτυχία η ομιλία για το μνημόνιο και πώς το αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα από τον καθηγ.Συνταγματικού Δικαίου κ.Ανδρ.Δημητρόπουλο

Φεβρουαρίου 3, 2014 
dimitrop Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τη» Δημοκρατία και το Μνημόνιο» το Σάββατο το βράδυ στο Λάτσειο Πνευματικό Κέντρο Πύργου.
Την ομιλία διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας και το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν.Ηλείας.
Προλόγισε,ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ.Νικ.Θεοδώρου, ο ποίος ευχαρίστησε τους φορείς που μαζί συνδιοργάνωσαν την ομιλία ,αναφέρθηκε στο μνημόνιο, σαν το σύνολο των όρων και των υποχρεώσεων που επέβαλαν οι δανειστές ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη αποπληρωμή του χρέους μας προς αυτούς. Η μονομερής αυτή επιβολή όρων έφερε σωρεία νομοθετικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Ακολούθως,ο Συντονιστής της Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών κ Ανδρ.Γιατράς,στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σύντομα στους σκοπούς της Οργάνωσης του και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή.
Ομοίως και Γραμματέας της Πολιτιστικής Λέσχης κ.Γιωργ.Βασιλόπουλος, ανέφερε τις πολλές δραστηριότητές της και έθεσε ερωτήματα που αφορούν το θέμα.Μάλιστα συντόνισε και τις ερωτήσεις του κοινού.
Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Γραμματέας της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Δ.Ελλάδος κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που αναφέρθηκε στην Ένωση Ενεργών Πολιτών,σαν καταλύτη στα δρώμενα, που  συμβάλλει στην αξιοποίηση του δημοψηφίσματος σαν την άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις της εξουσίας, ώστε ο πολίτης να παίρνει θέση σε ζητήματα που τον αφορούν. Ακόμα στην προαγωγή των θεσμών του Ελληνισμού,του Κράτους Δικαίου,του Κοινωνικού κράτους,της Αυτοδ/σης,της διατήρησης και Ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος κ.τ.λ.
Στην κατάμεστη αίθουσα και ενώπιον πολυπληθούς κοινού ,ο ομιλητής, κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, στην εισήγησή του τόνισε ότι η Ελλάδα ζει μία σύγχρονη τραγωδία,συγκρίνοντας παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος. Τα χρόνια που έρχονται, ανέφερε, θα κρίνουν την υπόσταση του ελληνισμού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια ως τα τρία χαρακτηριστικά της εποχής που ζούμε και οδηγούν με ταχείς ρυθμούς σε μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε χαμηλότερους  μισθούς και σε ένα καθεστώς περιορισμένης δημοκρατίας κα.
Με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση ,έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης ως προς το Σύνταγμα σε σχέση με τα Μνημόνια και εξήγησε βασικά στοιχεία τους που πραγματικά καθήλωσε το κοινό.
Στο τέλος, τέθηκαν πλήθος ερωτήσεων,δείγμα της αγωνίας της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα που απαντήθηκαν επαρκών από τον ομιλητή. Έτσι παρατάθηκε ο χρόνος της εκδήλωσης κατά δύο ώρες περίπου.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύργου,πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Αρχών  Προϊστάμενοι Υπηρεσιών,Πρόεδροι και μέλη Οργανώσεων και φορέων,συνάδελφοι των φορέων που οργάνωσαν την εκδήλωση και πλήθος κόσμου..
από AMALIADANEWS
..............................................
 
















Αποστάσεις ασφαλείας!

Οι υποψήφιοι κάθονται στις πρώτες θέσεις, με αποστάσεις… ασφαλείας ανάμεσά τους! Μια καρέκλα άδεια, μια γεμάτη. Αυτά κάνουν οι εκλογές κι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή…


 Ομιλία στον Πύργο για το μνημόνιο

από Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ
.............................................

Πύργος: "Δημοκρατία και Μνημόνιο"

dimitropoulos1

Ενδιαφέρουσα ομιλία στο Λάτσειο από τον καθ. Συνταγματικού Δικαίου και πρ. Ενωσης Ενεργών Πολιτών Ανδρέα Δημητρόπουλο - Τεράστια η εξουσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος που μπορεί να διαλύσει ολόκληρες Οικονομίες με το πάτημα ενός κουμπιού

Ενδιάφέρουσα εκδήλωση, με θέμα «Δημοκρατία και Μνημόνιο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό Ηλείο  καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ενωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος κ. Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδος με την αντίστοιχη Οργάνωση του Νομού Ηλείας και του Πύργου της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, με  τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας. Στο πάνελ, τον κ. Δημητρόπουλο προλόγισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Νίκος Θεοδώρου καθώς και το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Ο  κ. Θεοδώρου παρουσίασε τον καθηγητή και τόνισε ότι ο κ. Α. Δημητρόπουλος, είναι Ηλείος, και έχει δώσει διαλέξεις σε πόλεις του Νομού, ενώ με πρωτοβουλία του και με τη συνδρομή των Οργανώσεων της Ένωσής Ενεργών Πολιτών της περιοχής, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες, διημερίδες κλπ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, συγγραμμάτων, άρθρων κλπ σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με το Συνταγματικό Δίκαιο, για το
Κοινωνικό Κράτος και άλλα.

dimitropoulos2

Ο κ. Δημητρόπουλος, τόνισε στην ομιλία του, ότι στη χώρα μας σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα άλλο πολίτευμα, σε ένα χρηματοπιστωτικό αντιπροσωπευτικό που εξελίσσεται προς μια κατέύθυνση συρρίκνωσης της δημοκρατίας και αλλοίωσης του Συντάγματος, άλλα λέει  δηλαδή το Σύνταγμα και άλλο γίνεται στην πράξη. Αυτό που συγκρούεται σήμερα είναι ο χρηματοπιστωτισμός από την μια πλευρά και η δημοκρατία από την άλλη και αυτή η σύγκρουση αποτελεί την κυρίαρχη σύγκρουση που εκτός των άλλων εκφράζει και την παραγωγή ιδεολογίας.

«Έχουμε – επισήμανε ο κ. Δημητρόπουλος- μια ιδεολογική διαμάχη ανάμεσα στη Δημοκρατία και στον χρηματοπιστωτισμό και αυτό όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα πιο φανερό. Η χρηματοπιστωτική  αυτή εξουσία γεννήθηκε από την εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπήρξε αλματώδης. Η δύναμη που διαθέτει στα χέρια της είναι τεράστια. Γι αυτό και έχουμε φτάσει σε μια φάση οικονομικού πολέμου, γιατί η χρηματοπιστωτική αυτή εξουσία έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει χρηματοπιστωτικές επιθέσεις και να εξουθενώνει κράτη και μιλάμε για ποσά και για Οικονομίες πολύ μεγαλύτερα από εκείνες των κρατικών Οικονομιών. Επομένως είναι σε θέση να καταστρέψουν ή να ανορθώσουν μια Οικονομία. Αυτό έχει γίνει κατορθωτό μετά την λεγόμενη απορρύθμιση η οποία έγινε σε όλα τα κράτη και σημαίνει την άρση των κανόνων δικαίου.»

Το χρήμα δεν είναι πλέον απλό μέσον συναλλαγής

Ο γνωστός Συνταγματολόγος παρουσίασε το πώς λειτουργεί πλέον αυτό το σύστημα που μπορεί να διαλύσει ή να αναορθώσει την Οικονομία ακόμα και μεγάλων κρατών. «Σήμερα, με το πάτημα ενός κουμπιού τρισεκατομμύρια μπορούν να φύγουν από τη χώρα και να πάνε σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, διαλύοντας την Οικονομομία και ομοίως με τον ίδιο τρόπο αυτά τα χρήματα να μπουν στη χώρα. Έτσι, πολύ απλά διοργανώνονται χρηματοπιστωτικές επιθέσεις οι οποίες πολύ ζωντανά παρομοιάζονται με μια βρύση, όπου ενώ τρέχει το νερό την κλείνω, κλείνω δηλαδή την στρόφιγγα και δεν υπάρχει ξαφνικά ρευστότητα και αυτό δημιουργεί μια καταστροφή στα χρηματιστήρια και στις τράπεζες η οποία σε σύντομα χρονονικό διάστημα μεταφέρεται στην πραγματική Οικονομία, δηλαδή στα καταστήματα, στις πραγματικές αγορές. Άρα πλέον το χρήμα δεν είναι ένα μέσον συναλλαγής, είναι αυτό που λεει η νεοφιλελέυθερη ιδεολογία, ότι δηλαδή  ο χρήμα έχει μεγάλη σημασία γιατί μπορεί να κατευθύνω τα πάντα σε μια χώρα και να καθορισω τη ζωή οποιουδήποτα καταναλωτή, από το αν θα πάει διακοπές μέχρι και ποιο θα είναι το βραδινό του φαγητό. Η πολιτική και κοινωνική δύναμη της κατοχής του χρήματος είναι τεράστια. Βρισκόμαστε δηλαδή σε μια φάση δύο διακριτών Οικονομιών. Η μια είναι η πραγματική Οικονομία και η άλλη είναι η ψεύτικη, η χρηματοπιστωτική, του χρηματιστηρίου και το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι αντί το προβάδισμα να το έχει η πραγματική Οικονομία, το έχιε η χρηματοπιστωτική από την δεκαετία του 70 και μετά. Αν σκεφτείτε ότι το χρήμα που κρατάμε σήμερα στα χέρια μας από άποψη πραγματικής αξίας είαι μηδαμινή, αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες.» Μετα το τέλος της ομιλίας του κ. Δημητρόπουλου, ακολούθησε συζήτηση και ο Καθηγητής δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.
Ελένη Παπαδοπούλου
από ILIA LIVE

.......................................................................


Oμιλία στον Πύργο για το μνημόνιο
  
Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2014 22:14 


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τη'' Δημοκρατία και το Μνημόνιο'' το Σάββατο το βράδυ στο Λάτσειο Πνευματικό Κέντρο Πύργου. Την ομιλία διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας και το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν.Ηλείας.* Προλόγισε,ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ.Νικ.Θεοδώρου*, ο ποίος ευχαρίστησε τους φορείς που μαζί συνδιοργάνωσαν την ομιλία ,αναφέρθηκε στο μνημόνιο, σαν το σύνολο των όρων και των υποχρεώσεων που επέβαλαν οι δανειστές ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη αποπληρωμή του χρέους μας προς αυτούς. 
Η μονομερής αυτή επιβολή όρων έφερε σωρεία νομοθετικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ακολούθως,*ο Συντονιστής της Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών κ Ανδρ.Γιατράς,*στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σύντομα στους σκοπούς της Οργάνωσης του και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή.
Ομοίως και *Γραμματέας της Πολιτιστικής Λέσχης κ.Γιωργ.Βασιλόπουλος*, ανέφερε τις πολλές δραστηριότητές της και έθεσε ερωτήματα που αφορούν το θέμα.Μάλιστα συντόνισε και τις ερωτήσεις του κοινού. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο *Γραμματέας της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Δ.Ελλάδος κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος *που αναφέρθηκε στην Ένωση Ενεργών Πολιτών,σαν καταλύτη στα δρώμενα, που συμβάλλει στην αξιοποίηση του δημοψηφίσματος σαν την άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις της εξουσίας, ώστε ο πολίτης να παίρνει θέση σε ζητήματα που τον αφορούν.
Ακόμα στην προαγωγή των θεσμών του Ελληνισμού,του Κράτους Δικαίου,του Κοινωνικού κράτους,της Αυτοδ/σης,της διατήρησης και Ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος κλ
 Στην κατάμεστη αίθουσα και ενώπιον πολυπληθούς κοινού ,ο ομιλητής, κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, στην εισήγησή του τόνισε ότι η Ελλάδα ζει μία σύγχρονη τραγωδία,συγκρίνοντας παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος.

Τα χρόνια που έρχονται, ανέφερε, θα κρίνουν την υπόσταση του ελληνισμού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια ως τα τρία χαρακτηριστικά της εποχής που ζούμε και οδηγούν με ταχείς ρυθμούς σε μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε χαμηλότερους μισθούς και σε ένα καθεστώς περιορισμένης δημοκρατίας κα.

Με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση ,έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης ως προς το Σύνταγμα σε σχέση με τα Μνημόνια και εξήγησε βασικά στοιχεία τους που πραγματικά καθήλωσε το κοινό.
Στο τέλος, τέθηκαν πλήθος ερωτήσεων,δείγμα της αγωνίας της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα που απαντήθηκαν επαρκών από τον ομιλητή. Έτσι παρατάθηκε ο χρόνος της εκδήλωσης κατά δύο ώρες περίπου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύργου,πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι,Εκπρόσωποι των Αρχών Προϊστάμενοι Υπηρεσιών,Πρόεδροι και μέλη Οργανώσεων και φορέων,συνάδελφοι των φορέων που οργάνωσαν την εκδήλωση και πλήθος κόσμου..


Pirgiotis.gr  
.............................................................................................................
και μετά......












Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Δημητρόπουλο
Pirgiotis.gr  
Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014 08:25




Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Δημητρόπουλο
Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος κ. Ανδρέα Δημητρόπουλο, με θέμα ‘’’Δημοκρατία και Μνημόνιο’’, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Δημαρχείο Πύργου.
Την εκδήλωση διοργανώνει Ένωση Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με την συνεργασία της Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος και την αντίστοιχη Οργάνωση του Πύργου καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας
..  .  . . . . . . . . . . . . . . 



Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Δημητρόπουλο

31.01.14 7:01

Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Δημητρόπουλο
Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος κ. Ανδρέα Δημητρόπουλο, με θέμα ‘’’Δημοκρατία και Μνημόνιο’’, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Δημαρχείο Πύργου.
Την εκδήλωση διοργανώνει Ένωση Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με την συνεργασία της Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος και την αντίστοιχη Οργάνωση του Πύργου καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας. 
από ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
.......................................................
 
Δημοκρατία και Μνημόνιο: Ενδιαφέρουσα ομιλία αύριο στον Πύργο ( 31/01/2014 19:04 )
Δημοκρατία και Μνημόνιο: Ενδιαφέρουσα ομιλία αύριο στον Πύργο
Περιγραφή
  Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει η Συντονιστικής Επιτροπής Δ.Ελλάδος και την αντίστοιχη Οργάνωση του Πύργου και της Ηλείας ,της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με  τη συμμετοχή ,του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας.
          Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στον Πύργο (στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στο Δημαρχείο, κεντρική πλατεία], ώρα 7μμ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί:ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος  κ. Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο,   με θέμα '' Δημοκρατία και Μνημόνιο''     
          Ο εκλεκτός ομιλητής , κατάγεται και έχει δεσμούς με την Ηλεία , έχει μιλήσει στον Πύργο και  σε πόλεις του Νομού ,ενώ με πρωτοβουλία της Ένωσης ,έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες , διημερίδες κλ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων διεθνούς φήμης.
        Η ομιλία του θα περιστραφεί κυρίως σε  σημερινά προβλήματα θεσμών, τα δημοσιονομικά κλ ,όσο και της κοινωνικής πραγματικότητας και θα υποβάλει εφικτές προτάσεις. Μετά την ομιλία του θα γίνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από το κοινό
         Η είσοδος θα είναι ελεύθερη...

από Odigos.gr

................................


Πύργος: Ομιλία από τον Πρόεδρο τη Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος κ. Ανδρέα Δημητρόπουλο (ΝΕΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ( 01/02/2014 08:55 )
Το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου,στις 7 το απόγευμα,στο Λάτσειο Μέγαρο[κεντρική πλατεία] θα μιλήσει στον Πύργο, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών ,Ηλείος , κ.Ανδρέας Γ.Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με το καυτό και επίκαιρο θέμα '"Δημοκρατία και Μνημόνιο".

Ο καθηγητής έχει προσκληθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος,τη Νομαρχιακή  και  Δημαρχιακή Οργάνωση Πύργου της Ένωσης Ενεργών Πολιτών,με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας,της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ν Ηλείας και το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν Ηλείας .

Αναμένεται η ομιλία του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,επειδή ο ομιλητής είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου και θα αναπτύξει μια νέα διάσταση των τεκταινόμενων σήμερα αλλά και τις προεκτάσεων για το  μέλλον.Θα ακουστούν επίσης και απόψεις παραγόντων της δημόσιας ζωής και θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 iliaoikonomia.gr
.................................................................................










           Μια επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνει Ένωση Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με την συνεργασία της Συντονιστικής Επιτροπής Δ.Ελλάδος και την αντίστοιχη Οργάνωση του Πύργου και τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν.Ηλείας. 

          Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στον Πύργο (στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στο Δημαρχείο, κεντρική πλατεία], ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί:

          Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος 
                  κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ 
             με θέμα '''Δημοκρατία και Μνημόνιο''
 
          Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα έχει προηγηθεί τις αμέσως προηγούμενες ημέρες η  ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης και θα έχουν ληφθεί αποφάσεις σημαντικές για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας
          Ο Ηλείος κ.Ανδρέας Δημητρόπουλος, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα..Είναι πολυγραφότατος. 
        Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με το Συνταγματικό Δίκαιο ,για το Κοινωνικό Κράτος,για τις Αρχές και τα πρακτικά θέματα αυτής της κατεύθυνσης. Η ομιλία του θα περιστραφεί κυρίως με τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας και του θεσμικού πλαισίου της χώρας και θα υποβάλει πρακτικές προτάσεις .
         Μετά την ομιλία του θα γίνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από ειδικούς και το κοινό.

...........................................................................................






        Την 1η Φεβρουαρίου θα μιλήσει στον Πύργο, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών ,συμπατριώτης μας, κ.Ανδρέας Γ.Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Ενωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με το καυτό και επίκαιρο θέμα '"Δημοκρατία και Μνημόνιο". 

        Θα συμμετέχουν πολλοί Πανεπιστημιακοί Ηλειακής καταγωγής.
        Ο καθηγητής έχει προσκληθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος,τη Νομαρχιακή  και  Δημαρχιακή Οργάνωση Πύργου ,με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας,της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικων Ν Ηλείας και το Δίκτιο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν Ηλείας .
       Αναμένεται η ομιλία του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,επειδή ο Ηλειακής καταγωγής καθηγητής είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου και θα αναπτύξει μια νέα διάσταση των τεκταινόμενων σήμερα αλλά και τις προεκτάσεων για το  μέλλον. .       Θα ακουστούν επίσης και απόψεις παραγόντων της δημόσιας ζωής και θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού.
         Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 ..................................................................................................








        Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ελλάδος με την αντίστοιχη Οργάνωση του Ν.Ηλειας και του Πύργου της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

        Ετσι  στον Πύργο (στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου [στο Δημαρχείο, κεντρική πλατεία], ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί:
Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος  κ. Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο, με θέμα '''Δημοκρατία και Μνημόνιο ''
        Ο  κ.Ανδρέας Δημητρόπουλος,είναι Ηλείος, και έχει μιλήσει αρκετές φορές σε διάφορες πόλεις του Νομού ,ενώ με πρωτοβουλία του και με τη συνδρομή των Οργανώσεων της Ένωσής Ενεργών Πολιτών της περιοχής ,έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες , διημερίδες κλ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων .       Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει ειδικές σπουδές καθώς και μεταπτυχιακές σε Πανεπιστήμια  του εσωτερικού και του εξωτερικού από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα..Εχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, συγγραμμάτων, άρθρων κλ σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με.το Συνταγματικό Δίκαιο ,για το Κοινωνικό Κράτος κά
       . Η ομιλία του θα περιστραφεί κυρίως με τα σημερινά προβλήματα θεσμών, της κοινωνίας κα και θα υποβάλει πρακτικές προτάσεις 

        Μετά την ομιλία του θα γίνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από ειδικούς και το κοινό.
Η ομιλία γίνεται με  τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας.
         Η είσοδος θα είναι ελεύθερη...
..............................................................................................................







           Εκδήλωση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος διοργανώνει η Συντονιστικής Επιτροπής Δ.Ελλάδος και την αντίστοιχη Οργάνωση του Πύργου και της Ηλείας ,της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

          Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στον Πύργο (στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στο Δημαρχείο, κεντρική πλατεία], ώρα 7μμ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί:ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος  κ. Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο, 
 με θέμα '' Δημοκρατία και Μνημόνιο''     
          Ο.εκλεκτός ομιλητής , κατάγεται και έχει δεσμούς με την Ηλεία , έχει μιλήσει αρκετές φορές στον Πύργο και  σε διάφορες πόλεις του Νομού ,ενώ με πρωτοβουλία της Ενωσης και με τη συμβολή των Οργανώσεων της Ένωσής Ενεργών Πολιτών της περιοχής ,έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες , διημερίδες κλ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων διεθνούς φήμης.
       . Η ομιλία του θα περιστραφεί κυρίως σε  σημερινά προβλήματα τόσο θεσμών, τα δημοσιονομικά κλ ,όσο και της κοινωνικής πραγματικότητας και θα υποβάλει εφικτές προτάσεις
        .Μετά την ομιλία του θα γίνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από το κοινό
        .Η ομιλία γίνεται με  τη στήριξη ,του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας και του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ηλείας.
         Η είσοδος θα είναι ελεύθερη...
















από την προηγούμενη ομιλία στον Πύργο


Ένωση Ενεργών Πολιτών Πύργου: Εξαιρετική η εκδήλωση με τον Α. Δημητρόπουλο

  • 22/12/2011 -
      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Δ.Ελλάδος και της αντίστοιχης του Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου , το Δικηγορικό Σύλλογο
Ηλείας και την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας την  Κυριακή στην αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.
          Κεντρικός ομιλητής ήταν  ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος  κ. Ανδρέας Γ. Δημητρόπουλος και το καυτό θέμα ΄΄Σύγχρονες εξελίξεις και πορεία στο μέλλον στη σκιά της κρίσης΄΄
         Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό  του Δήμαρχου  Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο ο οποίος συνεχάρη την οργάνωση γιά τη θετική της συμβολή στα τεκτενόμενα. Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος  επαίνεσε τους διοργανωτές και   τόνισε'' γιά τέτοια ϊστορικά γεγονότα όπως αυτό της οικονομικής κρίσης να γίνονται τέτοιες προσπάθειες ανάλυσης από την επιστημονική κοινότητα ώστε να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο΄΄. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Πύργου και συντονιστής του κλιμακίου της Δυτ. Ελλάδας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο της Ένωσης, την προσήλωση στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας,και την έκφραση της λαϊκής  βούλησης  για σοβαρά ζητήματα,αλλά και στην ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση του έργου της που εκφράζεται, διαχρονικά, μέσα από τον λόγο και την καθημερινή δράση της Ένωσης.
        Ο κ. Δημητρόπουλος στην ομιλία του χαρακτήρισε το πολίτευμα ως Χρηματοκρατία, αφού τελευταία τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο λαός και οι εκπρόσωποί του αλλά οι αγορές που έχουν τη δύναμη επέμβασης στα εσωτερικά μιάς χώρας. Διευκρίνισε ότι για να επιτευχθεί αυτό προϋπόθεση είναι  η δημιουργία χρέους και η ύπαρξη πρόθυμων κυβερνήσεων, τα οποία δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και αλλού  υπήρξαν.  Ανέλυσε τα γεγονότα που οδήγησαν στην παρατεταμένη οικονομική κρίση σε Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η καλύτερη κατά τη γνώμη του λύση είναι αυτή της αξιοπρεπούς εξόφλησης και διακανονισμού  του χρέους με κόκκινες γραμμές, που αφορούν την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου, την αξιοποίηση αλλά σε καμία περίπτωση πώληση της Δημόσιας Περιουσίας και των πλούσιων φυσικών πόρων της χώρας και την επιλογή των κυβερνήσεων από το λαό και όχι από τις αγορές
      Τόνισε την ανυπαρξία ενός ευρύτερου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομίας και στάθηκε κριτικά στις οριζόντιες περικοπές ιδιαίτερα των χαμηλών εισοδημάτων και της φορολογικής πολιτικής
Ο κ. Δημητρόπουλος έκλεισε την ομιλία του, που καθήλωσε το πυκνό ακροατήριο αναφέροντας ότι η λύση του προβλήματος προϋποθέτει την ατομική αλλαγή του καθενός. Την τιμωρία ως μέσω παραδειγματισμού και όχι εκδίκησης όσων οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο και την επιλογή από τον καθένα χωριστά των ατόμων εκείνων που είναι αμόλυντα σε κάθε επόμενη εκλογική διαδικασία.
      Ακολούθησε συζήτηση και πλήθος ερωτήσεων από το κοινό που συντόνισε ο Γ Γ της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών κ.Γ Βασιλόπουλος
     Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χ Καφύρας, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μ. Παρασκευόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Γ. Αργυρόπουλος και Λ. Αριστειδόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Αηδόνης, και Κρεστένων κ.Π  Αθανασόπουλος ,ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων καθώς και δεκάδες μέλη της Ένωσης Ενεργών Πολιτών από όλες τις πόλεις του Νομού.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΗΛΕΙΑ LIVE 




Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014


ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  
Καθηγητής της Νομικής Σχολής του
Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
Πρόεδρος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος  

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου,  στον Πύργο (στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στο Δημαρχείο, κεντρική πλατεία], ώρα 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί:
          Ομιλία από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  
      και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος 
                                                   κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ
                                                          με θέμα

               ''Δημοκρατία και Μνημόνιο''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου