Powered By Blogger

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013


Άρχισαν οι εγγραφές στα παιδικά τμήματα του Ελληνικού Ωδείου. Νέα τμήματα από τη φετινή χρονιά (
Άρχισαν οι εγγραφές στα παιδικά τμήματα του Ελληνικού Ωδείου. Νέα τμήματα από τη φετινή χρονιά
 
Άρχισαν οι Εγγραφές των Παιδικών Τμημάτων στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου. Από φέτος λειτουργούν και νέα τμήματα για παιδιά από 4ετών έως 18ετών. Ξεκινώντας με την ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα παιδιά της Προσχολικής ηλικίας 4-7 ετών που σκοπό έχει τη Μουσική αγωγή στην προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία ώστε τα παιδιά μέσα από τις ποικίλες μουσικές δραστηριότητες, την κίνηση και το παιχνίδι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να μάθουν να εκφράζονται και να έρθουν κοντά στον κόσμο της Μουσικής με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ORFF  είναι το νέο Τμήμα για παιδιά 7-15 ετών που έχουν παρακολουθήσει 1-2 χρόνια  μουσική προπαιδεία ή έχουν βασικές γνώσεις μουσικής παιδείας (θεωρίας-οργάνου). Η συμμετοχή σε μια ορχήστρα Orff, έχει σαν στόχο να δώσει την ευκαιρία στο κάθε παιδί να πειραματιστεί, να αυτοσχεδιάσει, να κατανοήσει όλα τα βασικά στοιχεία της μουσικής (ακουστικά και οπτικά), να εκτελέσει απλές όσο και σύνθετες μουσικές δημιουργίες.
Υπεύθυνη Μουσικής Προπαιδείας και Ορχήστρας Orff :                    Μαρία Ασημακοπούλου,  Καθηγήτρια Μουσικής & Πιάνου.
Τα παιδιά από 7-9 ετών προετοιμάζονται φωνητικά στο ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ώστε ανάλογα με τις δυνατότητες και την εξέλιξή τους, όταν φτάσουν στην ηλικία των 9 ετών να είναι έτοιμα να εισαχθούν στο  τμήμα της Παιδικής Χορωδίας.


ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Παιδική Χορωδία του Ωδείου έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στις ακροάσεις που πραγματοποιούνται κάθε Δεύτερα και Πέμπτη 18:00-20:00. Στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ  συμμετέχουν παιδιά από 9-17 ετών. Τα παιδιά γυμνάζουν τις φωνές τους με κατάλληλες ασκήσεις, έρχονται σε επαφή  και καλλιεργούν  το χορωδιακό τραγούδι, ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του ρυθμού και της μελωδίας, νοιώθοντας έτσι την χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας και του ομαδικού πνεύματος. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζονται να συμμετέχουν σε συναυλίες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ.
Υπεύθυνη Προπαρασκευαστικού Τμήματος και Παιδικής Χορωδίας :   Κατερίνα Ψαρρά - Καθηγήτρια Φωνητικής.
Μια ακόμη δραστηριότητα για τα παιδιά είναι το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 4-18 ετών. Ένας άριστος τρόπος έκφρασης των παιδιών είναι το θέατρο. Το Θεατρικό εργαστήρι δίνει τη δυνατότητα σ' αυτά να δημιουργήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο... Περιλαμβάνει πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά όπως  : Αυτοσχεδιασμός, Θεατρικό Παιχνίδι, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Μελέτη Θεατρικών Έργων, Ασκήσεις Συγκέντρωσης - Χαλάρωσης κ.α. 
Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου : Ρούλα Ξαρχάκου.


Αγάπη για τη Μουσική... Φροντίδα για το Παιδί & τον Σπουδαστή!

Πληροφορίες - Εγγραφές κάθε μέρα 10:30 - 12:30, 15:30 - 20:30
& Σάββατο 10:00 - 13:00. 28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος -  τηλ.: 26210 33179




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου