Powered By Blogger

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Περιήγηση στα Ελληνικά Μουσεία

Ο Έλληνας είναι πιο εγωιστής από εμάς και συνεπώς από όλα τα έθνη του κόσμου. Το άτομό του είναι «πάντων χρημάτων μέτρον» κατά το ρητό του Πρωταγόρα. Αδέσμευτο , αυθαίρετο και ατίθασο , αλλά και αληθινά ελεύθερο , ορθώνεται το «εγώ» των Ελλήνων. Χάρις σε αυτό σκεφθήκανε πηγαία, πρώτοι αυτοί , όσα εμείς αναγκαζόμαστε σή
μερα να σκεφθούμε σύμφωνα με την σκέψη τους. Χάρις σε αυτό βλέπουν με τα μάτια τους και όχι με τα μάτια εκείνων που είδαν πριν από αυτούς. Χάρις σε αυτό η σχέση τους με το σύμπαν , με τα πράγματα και τους ανθρώπους δεν μπαγιατεύει , αλλά είναι πάντα νέα , δροσερή και το κάθε τι , χάρις σε αυτό το «εγώ» αντιχτυπάει σαν πρωτοφανέρωτο στην ψυχή τους.







 
 
.. Άνθρωποι, λαοί, έθνη χωρίς ιστορία, χωρίς ρίζες, χωρίς θησαυρίσματα κληρονομιάς, από τη μια μεριά και χωρίς στόχους, ιδανικά, προοπτική και οράματα για το αύριο, από την άλλη, δε μπορούν να σταθούν και να ευημερήσουν στο διάβα του χρόνου και των ποικίλων αλλαγών και εξελίξεων. Η κληρονομιά ηθών, εθίμων, παραδόσεων, ευγενών ενθυμήσεων κρατά το οικοδόμημα του πολιτισμού μας και συνάμα μια δυναμική για να χτίσουμε το αύριο καλύτερα από το χθες, δίνει τη νέα ώθηση για δημιουργικές ενασχολήσεις και ευεργετικότερες αναδιαρθρώσεις.»
Μακ. Χριστοδουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου