Powered By Blogger

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη
Προχώρησε σε σύσταση Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων
ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

2
 
Νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ για το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων της χώρας. Η συνδικαλιστική οργάνωση που πραγματοποίησε 24ωρη απεργία την Τετάρτη αποφάσισε την συνέχισή της, για την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

«Πρόκειται για μια τροπολογία-λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό τη ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, η ΟΤΟΕ ενεργώντας στα πλαίσια του Νόμου 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

«Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες», επισημαίνει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

 ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την ώρα που η ΟΤΟΕ ενεργώντας στα πλαίσια του Ν. 4075/2012 (που ψήφισε η Ελληνική Βουλή μόλις πριν έξι μήνες) προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ), σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, έρχεται μια τροπολογία – λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό την ληστεία των αποθεματικών τους.

Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ ΑΠΑΝΤΑ αποφασιστικά με κήρυξη:

24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις Τράπεζες την Τετάρτη 24/10/12 και την ίδια ημέρα διοργανώνει Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σίνα 16, στις 11 το πρωί με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων και συνεδρίαση της Ε.Γ. της ΟΤΟΕ την Τετάρτη (ημέρα της Απεργίας) για να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του κλάδου στον αγώνα υπεράσπισης της υγείας, που έχτισαν με σκληρούς αγώνες και μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από αυτόν τον Αρμαγεδώνα που πλήττει τον Κλάδο Υγείας δεν θα γλιτώσει κανείς. Είναι θέμα λίγου χρόνου με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης των εισφορών από πλευράς των Τραπεζιτών, αλλά και των αναδιαρθρώσουν που συντελλούνται στον τραπεζικό κλάδο, αφού θα κλείσουν την στρόφιγγα της οικονομικής αιμοδοσίας τους, να ενταχθούν και τα υπόλοιπα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, έναν φορέα πλήρως χρεοκοπημένο και εξαρχής καταδικασμένο, που βρίθει από παθογένειες όπως διαπιστώνουμε καθημερινά.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι, τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν κοινωνικό πόρο ούτε κρατική επιχορήγηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα κεφάλαιά τους διαμορφώνονται αποκλειστικά από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Αντίθετα, οι τραπεζοϋπάλληλοι με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν και με την συνεπή φορολόγησή τους, στηρίζουν χρόνια το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Δεν τους φτάνει η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων Υγείας μετά το κούρεμα των ομολόγων, τώρα επιχειρούν «να αδειάσουν» ότι έχει απομείνει για να κλείσουν πρόσκαιρα μια τρύπα στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι αν ολοκληρωθεί στη Βουλή η κυβερνητική ασέλγεια σε βάρος της Υγείας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, ο αγώνας θα έχει αρχή και άγνωστο τέλος, γιατί θα σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνολικής αντιπαράθεσης του κλάδου για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Οικονομία.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να αποσύρει ΤΩΡΑ την τροπολογία της Ντροπής, που υπονομεύει την έννοια του Κράτους δικαίου και το μετατρέπει σε κράτος – δήμιο νομίμων δικαιωμάτων.

Καλούμε τα Κόμματα και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην δεχτούν να ψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία Ταμεία Υγείας χωρίς κοινωνικό πόρο και χωρίς κρατική ενίσχυση, φορτώνονται στο κράτος για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί:

Σε πολιτικό – συνδικαλιστικό – νομικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

με στόχο τη δικαίωση των νόμιμων απαιτήσεων του κλάδου στο ευαίσθητο αυτό θέμα της Υγείας.

Μοναδική λύση παραμένει η ολοκλήρωση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας, για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Τραπεζών, με όλα τα Ταμεία που λειτουργούν σήμερα στις Τράπεζες, με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. χωρίς καμία οικονομική ή άλλη συμμετοχή του Κράτους.
Ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιβάλλεται να υλοποιηθεί στις σημερινές συνθήκες, που διευρύνονται συνεχώς τα αδιέξοδα των πολιτικών επιλογών στον τομέα της υγείας και θα δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες υπέρ πάντων αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πρέπει να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ότι με τα θέματα της Υγείας δεν παίζουμε. Η μάχη που ξεκίνησε εδώ και μήνες θα συνεχιστεί δυναμικά σε όλα τα επίπεδα και οι όποιες αποφάσεις παρθούν, θα στοχεύουν στο να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για να έχουν επιτυχία οι προσπάθειές μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες θα ΒΡΕΘΟΥΜΕ την Τετάρτη 24/10/12 στην απεργία και στη συγκέντρωση, την ίδια ημέρα, στις 11 η ώρα, στην ιστορική Σίνα 16

Η μαζική συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην απεργία, στέλνει μήνυμα αντίδρασης και αποφασιστικότητας σε αυτά που σχεδιάζουν σε βάρος μας και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/12
ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου