Powered By Blogger

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας... Καλή Πραξη ... Χριστουγεννα 2015


Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας...
Καλή Πραξη ...
Χριστουγεννα 2015
.......................................................................................................................
.............................................................................



..........................................................................................................................................................

Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας : Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

  • Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 12:36 
  •  
Συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες
Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας όλες τις προηγούμενες γιορτινές ημέρες με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για όλους όσους τα έχουν ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε των Προσκόπων γέμισε προσφέροντας ανακούφιση σε δεκάδες συμπολίτες μας.
Η πρώτη φάση της εξόρμησης, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων (γαλοπούλες, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα κλπ.) που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας. Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Π. Καλαμπρέζο και Επιτροπή, με προορισμό αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων «Ν. Βασιλειάς», όπου  πρόσφεραν γλυκίσματα στους ηλικιωμένους. Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας, αλλά και οι πρόσκοποι, η σημερινή  «πρώτη γραμμή» που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία, μεταλαμπαδεύοντας, μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά, όπως αυτές του συνειδητοποιημένου καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο, και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
proskopoi.prosfora.agapis1
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο έργο της. Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, το θεσμό της «Καλής Πράξης» αυτές τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον συμπολίτη μας, είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία, αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας.
Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ. Ανδρ. Γιατράς, τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα, κάτω από άριστες συνθήκες. Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρευρεθέντες προσκόπους.


Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ. Μπαντούνα, την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι, «Τοπιντζης», Θεοδ. και Διον.Αντωνόπουλο, «Κοντοχρήστος», Παναγ. Δ. Μαλλιόπουλος κλπ.
Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»
...................................................................................................................................................

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Print This Post
Είναι πλέον θεσμός, τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι να συγκεντρώνουν  τρόφιμα  και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Η υλοποίηση της παράδοσης αυτής, προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν ευχάριστα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης και ιδιαίτερα στα ανήλικα μέλη την ικανοποίηση της προσφοράς.
Και φέτος λοιπόν , πέρα από τις συνθήκες  που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Με τον συντονισμό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,οργανώθηκε Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης.
Ο πρώτος κύκλος περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών.Αυτά διανεμήθηκαν  σε αναξιοπαθούντες οικογένειες[γαλοπούλες,κρέατα,
κατεψυγμένα κλ]μέσω του 2ου Δημοτικού Πύργου,υπό την επίβλεψη του Δ/ντου του κ.Παν.Καλαμπρέζου και Επιτροπής ..
Ο δεύτερος ήταν, η προσφορά γλυκισμάτων, δώρων κλ στο Άσυλο Ανιάτων» Ν.Βασιλειάς’“. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ανάμεσα στους Παλαιούς Προσκόπους, γνωστά  στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν,την κορυφαία νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την αδιάκοπη δράση τους, προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο. και τους προσκόπους του Πύργουπου όλοι μαζί, πιστοί κάθε χρόνο στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αποδεικνύουν  για ακόμα  φορά πως υπάρχει σωστά δομημένος  εθελοντισμός ,υλοποιώντας τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιλαμβάνουν  την προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο
Ο Αρχηγός κ.Κων.Τριανταφυλλόπουλος και οι Υπαρχηγοί Ανδρ.Γιατρας και Στ.Κυριακόπουλος,καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη και οι επικεφαλής των Προσκόπων αναφέρθηκαν στο θεσμό της »Καλής Πράξης» ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες,αλλά και σε κάθε ευκαιρία , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,»είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας»
         Την Προσκοπική οικογένεια καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π.Κωνσταντίνος που απηύθυνε πατρικές συμβουλές σε νέους και παλαιούς, μετά το πέρας αυτής επίσκεψης,
         Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,»Τοπιντζής»,.. Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλος,»Κοντοχρήστος» Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλ
11890a5f-91b0-4fcc-9584-da3bcce28344

............................................................................................................

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας








03 Ιανουάριος, 2016 10:00
odigos.gr
Από: admin
          Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα ,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν  τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
       Και φέτος λοιπόν , δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
      
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα προϊόντα κλ] που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Π.Καλαμπρέζο και Επιτροπή ,με προορισμό  αναξιοπαθούντες οικογένειες .
       Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'', όπου  πρόσφεραν γλυκίσματα .Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας ,αλλά και αντιπροσωπεία Προσκόπων,η σημερινή  ''πρώτη γραμμή'' που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους ,κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του συνειδητοποιημένου΄ καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα .
.     Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο αυτό έργο .Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια  χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
            Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
           Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων , κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
         ''Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση,το θεσμό της ''Καλής Πράξης'' αυτές τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες .
           Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς ,τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ιδρυμα ,κάτω από άριστες συνθήκες.Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους.Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρ ευρεθέντες προσκόπους.
         Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζης'', Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλ
.....................................................................................................................................
..............................................................................................................
 


post-feature-image
HomeBreak NewsΕκδήλωση

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Είναι πλέον θεσμός, τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι ...

Είναι πλέον θεσμός, τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι να συγκεντρώνουν τρόφιμα και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.

Η υλοποίηση της παράδοσης αυτής, προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν ευχάριστα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης και ιδιαίτερα στα ανήλικα μέλη την ικανοποίηση της προσφοράς. Και φέτος λοιπόν , πέρα από τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.

Με τον συντονισμό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,οργανώθηκε Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Ο πρώτος κύκλος περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών.

Αυτά διανεμήθηκαν σε αναξιοπαθούντες οικογένειες[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα κλ]μέσω του 2ου Δημοτικού Πύργου,υπό την επίβλεψη του Δ/ντου του κ.Παν.Καλαμπρέζου και Επιτροπής .. Ο δεύτερος ήταν, η προσφορά γλυκισμάτων, δώρων κλ στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς''. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στους Παλαιούς Προσκόπους, γνωστά στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν,την κορυφαία νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την αδιάκοπη δράση τους, προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο. και τους προσκόπους του Πύργουπου όλοι μαζί, πιστοί κάθε χρόνο στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αποδεικνύουν για ακόμα φορά πως υπάρχει σωστά δομημένος εθελοντισμός ,υλοποιώντας τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιλαμβάνουν την προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο

Ο Αρχηγός κ.Κων.Τριανταφυλλόπουλος και οι Υπαρχηγοί Ανδρ.Γιατρας και Στ.Κυριακόπουλος,καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη και οι επικεφαλής των Προσκόπων αναφέρθηκαν στο θεσμό της ''Καλής Πράξης'' ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες,αλλά και σε κάθε ευκαιρία , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,''είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας'' Την Προσκοπική οικογένεια καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π.Κωνσταντίνος που απηύθυνε πατρικές συμβουλές σε νέους και παλαιούς, μετά το πέρας αυτής επίσκεψης,

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζής'',.. Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλος,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλ

 


 ................................................................................................................................................................
 










Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας


proskopoiΑυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα, αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν  τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα προϊόντα κλ] που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Π.Καλαμπρέζο και Επιτροπή ,με προορισμό  αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων» Ν.Βασιλειάς», όπου  πρόσφεραν γλυκίσματα .Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας ,αλλά και οι προσκόπου ,η σημερινή  »πρώτη γραμμή» που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους ,κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του συνειδητοποιημένου καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο αυτό έργο .Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια  χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
»Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση,το θεσμό της »Καλής Πράξης» αυτές τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία, αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς, τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ιδρυμα ,κάτω από άριστες συνθήκες.Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους.Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρ ευρεθέντες προσκόπους.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,»Τοπιντζης», Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,»Κοντοχρήστος» Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλπ.
.....................................................................................................................................................................

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
Είναι πλέον θεσμός, τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι να συγκεντρώνουν τρόφιμα και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Η υλοποίηση της παράδοσης αυτής, προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν ευχάριστα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης και ιδιαίτερα στα ανήλικα μέλη την ικανοποίηση της προσφοράς.
Και φέτος λοιπόν , πέρα από τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Με τον συντονισμό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,οργανώθηκε Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης.
Ο πρώτος κύκλος περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών.Αυτά διανεμήθηκαν σε αναξιοπαθούντες οικογένειες[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα κλ]μέσω του 2ου Δημοτικού Πύργου,υπό την επίβλεψη του Δ/ντου του κ.Παν.Καλαμπρέζου και Επιτροπής ..
Ο δεύτερος ήταν, η προσφορά γλυκισμάτων, δώρων κλ στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς''. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ανάμεσα στους Παλαιούς Προσκόπους, γνωστά στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν,την κορυφαία νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την αδιάκοπη δράση τους, προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο. και τους προσκόπους του Πύργου που όλοι μαζί, πιστοί κάθε χρόνο στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αποδεικνύουν για ακόμα φορά πως υπάρχει σωστά δομημένος εθελοντισμός ,υλοποιώντας τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιλαμβάνουν την προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο
Ο Αρχηγός κ.Κων.Τριανταφυλλόπουλος και οι Υπαρχηγοί Ανδρ.Γιατρας και Στ.Κυριακόπουλος,καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη και οι επικεφαλής των Προσκόπων αναφέρθηκαν στο θεσμό της ''Καλής Πράξης'' ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες,αλλά και σε κάθε ευκαιρία , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,''είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας''
Την Προσκοπική οικογένεια καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π.Κωνσταντίνος που απηύθυνε πατρικές συμβουλές σε νέους και παλαιούς, μετά το πέρας αυτής επίσκεψης,
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζής'',.. Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλος,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλπ
ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.Κ.ΠΡΑΞΗ-ΧΡ15.0.
ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.Κ.ΠΡΑΞΗ-ΧΡ15.3.
ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.Κ.ΠΡΑΞΗ-ΧΡ15.9Ε.
ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.Κ.ΠΡΑΞΗ-ΧΡ15

..................................................................................................................................................................... 



Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας


 από Iliaweb
Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα, αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν  τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα προϊόντα κλ] που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Π.Καλαμπρέζο και Επιτροπή ,με προορισμό  αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων» Ν.Βασιλειάς», όπου  πρόσφεραν γλυκίσματα .Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας ,αλλά και οι προσκόπου ,η σημερινή  »πρώτη γραμμή» που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους ,κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του συνειδητοποιημένου καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο αυτό έργο .Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια  χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
»Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση,το θεσμό της »Καλής Πράξης» αυτές τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία, αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς, τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ιδρυμα ,κάτω από άριστες συνθήκες.Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους.Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρ ευρεθέντες προσκόπους.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,»Τοπιντζης», Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,»Κοντοχρήστος»
Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλπ.

 ..........................................................................................................................................................

Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

palaioproskopoi
Είναι πλέον θεσμός, τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι να συγκεντρώνουν  τρόφιμα  και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Η υλοποίηση της παράδοσης αυτής, προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν ευχάριστα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης και ιδιαίτερα στα ανήλικα μέλη την ικανοποίηση της προσφοράς.
Και φέτος λοιπόν , πέρα από τις συνθήκες  που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Με τον συντονισμό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,οργανώθηκε Δεκαήμερο Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης.
Ο πρώτος κύκλος περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών.Αυτά διανεμήθηκαν  σε αναξιοπαθούντες οικογένειες[γαλοπούλες,κρέατα,κατεψυγμένα κλ]μέσω του 2ου Δημοτικού Πύργου,υπό την επίβλεψη του Δ/ντου του κ.Παν.Καλαμπρέζου και Επιτροπής ..
Ο δεύτερος ήταν, η προσφορά γλυκισμάτων, δώρων κλ στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς''. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ανάμεσα στους Παλαιούς Προσκόπους, γνωστά  στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν,την κορυφαία νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την αδιάκοπη δράση τους, προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο. και τους προσκόπους του Πύργου που όλοι μαζί, πιστοί κάθε χρόνο στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αποδεικνύουν  για ακόμα  φορά πως υπάρχει σωστά δομημένος  εθελοντισμός ,υλοποιώντας τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιλαμβάνουν  την προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο
Ο Αρχηγός κ.Κων.Τριανταφυλλόπουλος και οι Υπαρχηγοί Ανδρ.Γιατρας και Στ.Κυριακόπουλος,καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη και οι επικεφαλής των Προσκόπων αναφέρθηκαν στο θεσμό της ''Καλής Πράξης'' ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες,αλλά και σε κάθε ευκαιρία , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,''είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας''
Την Προσκοπική οικογένεια καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π.Κωνσταντίνος που απηύθυνε πατρικές συμβουλές σε νέους και παλαιούς, μετά το πέρας αυτής επίσκεψης,
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζής'',.. Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλος,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κ.α.
...................................................................................................................................................

Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
03.01.16 10:03
 Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα ,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων γαλοπούλες, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα κλ] που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Π.Καλαμπρέζο και Επιτροπή, με προορισμό αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'', όπου πρόσφεραν γλυκίσματα .Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας ,αλλά και οι προσκόπου, η σημερινή ''πρώτη γραμμή'' που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους ,κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του συνειδητοποιημένου΄ καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο αυτό έργο .Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων , κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
''Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση,το θεσμό της ''Καλής Πράξης'' αυτές τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς ,τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ιδρυμα ,κάτω από άριστες συνθήκες.Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους.Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρ ευρεθέντες προσκόπους.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζης'', Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Ημερησία Εφημερίδα της Ηλείας

............................................................................................................................

 Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας : Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Συντάχθηκε απο Pirgiotis.gr 
Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 17:50

Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας : Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης
Συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες
Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας όλες τις προηγούμενες γιορτινές ημέρες με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για όλους όσους τα έχουν ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε των Προσκόπων γέμισε προσφέροντας ανακούφιση σε δεκάδες συμπολίτες μας.
Η πρώτη φάση της εξόρμησης, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων (γαλοπούλες, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα κλπ.) που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας. Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Π. Καλαμπρέζο και Επιτροπή, με προορισμό αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων «Ν. Βασιλειάς», όπου  πρόσφεραν γλυκίσματα στους ηλικιωμένους. Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας, αλλά και οι πρόσκοποι, η σημερινή  «πρώτη γραμμή» που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία, μεταλαμπαδεύοντας, μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά, όπως αυτές του συνειδητοποιημένου καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο, και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
proskopoi.prosfora.agapis1
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο έργο της. Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, το θεσμό της «Καλής Πράξης» αυτές τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον συμπολίτη μας, είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία, αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας.
Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας. Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ. Ανδρ. Γιατράς, τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα, κάτω από άριστες συνθήκες. Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρευρεθέντες προσκόπους.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ. Μπαντούνα, την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι, «Τοπιντζης», Θεοδ. και Διον.Αντωνόπουλο, «Κοντοχρήστος», Παναγ. Δ. Μαλλιόπουλος κλπ.
.......................................................................................................................................................
..................................................................................................................................
ΠΡΩΤΗ 29.12.2015


 ΠΑΤΡΙΣ 31.12.2015










Η παράδοση των νωπών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Επιτελείο του.


και μετά τις επισκέψεις στα νωπά είδη τροφίμων .... λίγη ξεκούραση..


Από την Επίσκεψη στο Άσυλο Ανιάτων ''Ν.Βασιλειάς''













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου