Powered By Blogger

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ/ΑΚΥΡΩΣΗΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ


Καλο βραδυ σε ολες και σε ολους σας παντα με αισιοδοξη διαθεση!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ για 26 Απριλιου 2014
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >> Φυσιολατρια, Ορειβασια, Οικολογια, σας ανακοινωνει ότι μετα την συνεντευξη τυπου σημερα του ΔΗΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ότι θα πραγματοποιηθη μεγαλη συγκεντρωση διαμαρτυριας για την ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, ακυρωνεται η αυριανη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, για την ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ απο το ΚΡΑΤΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ, που θα γινοταν στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ωρα 20.00 μ.μ στις 26 Απριλιου 2014 ημερα ΣΑΒΒΑΤΟ,.!!
Η συγκεντρωση διαμαρτυριας, θα γινη μια φορα στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ στις 30 Απριλιου 2014, όπως εχει προγραμματισει ο ΔΗΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και συντασσομαστε διπλα τους για τον κοινο, ιερο σκοπο !!
Ο Συλλογος μας << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >> και ΤΟ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ << TERRA OLYMPIA >> θα συμμετεχουν ενεργα στην προγραματισμενη από τον ΔΗΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ συγκεντρωση!!

Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!
Καλουμε τον ΗΛΕΙΑΚΟ ΛΑΟ, κληρονομο του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ, τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, να δωσουν δυναμικο παρων στη συγκεντρωση αυτή στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ στις 30 Απριλιου 2014!!
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >> Φυσιολατρεία, Ορειβαςία, Οικολογία, σε Συνδιοργάνωση με το ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, το ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, το ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ και το ΔΗΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, για την ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ απο το ΚΡΑΤΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ
Η Συγκεντρωση θα γίνει στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ωρα 20.00 μ.μ στις 26 Απριλιου 2014 ημερα ΣΑΒΒΑΤΟ,.!!
Η επομενη συγκεντρωση διαμαρτυριας, θα γίνει στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ στις 30 Απριλιου 2014!!
Συμμετεχουν ΤΟ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ << TERRA OLYMPIA >>, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΧΙ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΗΛΕΙΑ, ΠΥΡΓΟ !!

ΟΧΙ στην απαγκιστρωση, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ απο το ιερο χωρο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!!
ΟΧΙ στη βεβηλωση του ιερου χωρου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ απο το Κρατος της ΑΘΗΝΑΣ, σε συνεργασια με την ΔΟΕ, την ΕΟΕ,!!
Θα υπογραφεί και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Πληροφοριες Τηλεφωνο:: 6974070997, κ. Παναγιωτης Αχιλλεοπουλος!! 

 






Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

19 Ιουνίου 2011 στις 12:42 π.μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν έγινε στην Α. Ολυμπία,σύμφωνα με την παράδοση.Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι τίθεται θέμα αλλοίωσης και αλλοτρίωσης Ιστορικών δεδομένων, αφού είναι αυτονόητο ότι η Α Ολύμπια είναι και θα πρέπει να είναι, για λόγους ιστορικούς, η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Ηλείοι αξιώνουμε, τουλάχιστον η αφή της Φλόγας να γίνεται στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, απαιτώντας ταυτόχρονα από τους θεσμικούς και άλλους φορείς στο Νομό και πέρα απ΄αυτόν, να προστατεύουν τα μνημεία και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και αποτελούν υπέρτατη και μοναδική, στους αιώνες, παρακαταθήκη του Νομού μας.
                     ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

                    Κ Τριανταφυλλόπουλος                Γ Βασιλόπουλος






 ========================================================
Γ.Δόξας:"Η ΔΟΕ κερδίζει από το όνομα Ολυμπία"
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 08:03

«Η Ολυμπιακή Φλόγα πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία, διαφορετικά να μην χρησιμοποιούν τον προσδιορισμό ολυμπιακή», ανέφερε , ο Γιώργης Δόξας...
γιος του αείμνηστου ποιητή Τάκη Δόξα, που έγραψε το ποίημα «Φως της Ολυμπίας» και απαγγέλλεται κατά την τελετή αφής της φλόγας. Όπως τόνισε η ΔΟΕ εκμεταλλεύεται το όνομα Ολυμπία και εισπράττει εκατομμύρια ευρώ.
Από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει ξεκάθαρη και σαφή θέση για υποστήριξη των πολιτισμικών μνημείων της Ηλείας.
από Pirgiotis.gr
=========================================================


ΟΛΥΜΠΙΑ και ΑΦΗ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

19 Ιουνίου 2011 στις 7:54 μ.μ.
ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
7η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΕΠΟ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν έγινε στην Α. Ολυμπία,εκεί που γεννήθηκε ,στη γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδη, την συναδέλφωση των λαών για την παγκόσμια ειρήνη, τα πανανθρώπινα ιδανικά, την εκεχειρία , την πίστη στο ''ευ αγωνίζεσθε''
Αξιώνουμε, η αφή της Φλόγας αλλά και η απαγγελία του ποιήματος του Τ.Δόξα ''Φως της Ολυμπίας'' να γίνεται στην Α Ολυμπία και από τους θεσμικούς και άλλους φορείς, να προστατεύουν τα μνημεία και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της μοναδικής στον Κόσμο περιοχής απ΄όπου  πηγάζουν τα Υψηλότερα και Ευγενέστερα Ιδανικά.
Ο Γραμματέας
Κ. Τριανταφυλλόπουλος

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου