Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ απάντησε στον Ισίδωρο Κούβελο και στην επιστολή που του έστειλε, διατυπώνοντας την αντίθετη του άποψη για την επικείμενη αποβολή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θετική ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ στην επιστολή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελου για το θέμα της πάλης και την πιθανότητα αποβολής της από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Κούβελου, αναγνωρίζει την ευαισθησία που επέδειξε ως Πρόεδρος της ΔΟΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή εκτιμά το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για το θέμα και το πάθος της για την πάλη».
Συμμεριζόμενος απόλυτα τη θέση του κ. Κούβελου για τη δεσπόζουσα θέση της πάλης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο άθλημα, όπως αναφέρει στην επιστολή του:
«Την ίδια στιγμή που η πάλη συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα και ιστορικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να αναγνωρισθεί ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο άθλημα».
Τέλος ο Δρ Ζακ Ρογκ ενημερώνει ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση για την αποβολή της πάλης και πριν από την ετυμηγορία για το μέλλον της, στη συνεδρίαση της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο, το θέμα θα συζητηθεί τον Μάιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Αγία Πετρούπολη.
Από gazzetta.gr