Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

 

ΈΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (φωτος)

Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο,την 22α Φεβρουαρίου,με την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ”Τετζερέδια του Ζαχαρία” , γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας, αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση,το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο”για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας.Η επίδοση του Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Τελετή, με την ευκαιρία του εορτασμού της
«Ημέρας Σκέψης» ”,όπως περιγράφεται στην επιστολή του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αναφέρθηκε στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.

Κατόπιν, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.Στο χαιρετισμό του,ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και έκανε αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα , ”είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο…..περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα,”Πρεσβευτές του Καλού”,φέτος μάλιστα που γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς .Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του”Αργυρού Φοίνικα”,την οποία ,όπως είπε,την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη,συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά,όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .

Κατόπιν, ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής” Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, παρά τις διαφορές φυλής, πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς,οικοδομώντας ένα καλύτερο”αύριο” για όλους .Επισήμανε τέλος τις μάστιγες της εποχής για την Νεολαία[ναρκωτικά,μπούλιγκ κλπ για τα οποία ο Προσκοπισμός έχει τις λύσεις.

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου, Δ. Καλαματιανός, μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ. Δημ. Μαναράκης καθώς και η Περ/κη Έφορος Δ.Ε Πελ/σου κα Ισμ.Κρεμμύδα.
Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου],  Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας], Αθαν.Καλαντζης [ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου [Βουλευτή ]Γιάννη Παπαδημητρίου , Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό [ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου] αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική τους δράση.

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Ήταν επόμενο λοιπόν, να δημιουργήσουν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχή όλων ,μετά το πέρας,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.
Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι και επαγγελματίες πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.

Παρουσίες
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ συμβ Μάγδα Σουρμελίδη,,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ. Διον.Μπουλούτας, ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος ,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ .Κώστας Διαμαντόπουλος, ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος, Αργ.Σαλπέας, Νίκος Καλαμπρέζος, Κυριάκος Γούναρης και Βασ. Ρασούλης [Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω]  Αγγελος Παναγιωτακόπουλος – [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ], Κώστας Σκουλαρίκος, Κωνστ. Παπαδόπουλος, Ακρ. Ρέβελου, Γιώργος Σταθόπουλος, Γιωργ. Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ .Καραμάνης ΑΣ Πύργου, Παναγ. Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.



 .............................................

Την Παγκόσμια ημέρα σκέψης γιόρτασαν οι Πρόσκοποι της Ηλείας

25 Φεβρουάριος, 2020 11:45
Από: 
Την παγκόσμια ημέρα του Προσκόπου, «την Ημέρα Σκέψης» γιόρτασαν οι Πρόσκοποι της Ηλείας το περασμένο Σάββατο.
Σε μια γιορτινή ημέρα στα «Τεντζερέδια του Ζαχαρία» Πρόσκοποι όλων των ηλικιών συναντήθηκαν , όπως κάθε χρόνο για να γιορτάσουν την ημέρα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας.
Στον κατάμεστο χώρο παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο βουλευτής κ. Αν. Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Γ. Παπαδημητρίου και Λ. Αριστειδόπουλος, ο  πρ. Αντιδήμαρχος Β. Παναγόπουλος, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Κανής, ο πρ. Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ν.Κατσαρός και Χ. Γιαννικούλης κ.α.
Επίσης οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Πύργου Θ. Κολοκοτρώνης, Β. Ρασούλης και Αγγ. Παναγιωτακόπουλος, και Αμαλιάδας Κ. Γούναρης καθώς και  ο Αρχηγός του Συστήματος Προσκόπων Πύργου και Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των τμημάτων.
Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Υπαρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Ανδρέα Γιατρά και τον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Για τη σημασία της ημέρας μίλησε ο πρ. Αρχηγός και πρ. Αντοπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Ν. Παναγιωτακόπουλος.
Ακολούθησαν βραβεύσεις για την προσφορά τους στον Προσκοπισμό στον Δημοσιογράφο Παν. Παυλόπουλο, στον φωτογράφο Αθ. Καλαντζή και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου Γ. Μπίρμπα.
Ακολούθησε συνεστίαση με πολύ μουσική και χορό από το συγκρότημα του καταστήματος
.......................................................................................................

23|02
2020
13:51
ilialive.gr

Ένωση Παλαιών Προσκόπων: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο,την 22α Φεβρουαρίου,με την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ''Τετζερέδια του Ζαχαρία'' , γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.
 Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση,το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο''για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας.Η επίδοση του Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Τελετή, με την ευκαιρία του εορτασμού της
«Ημέρας Σκέψης» '',όπως περιγράφεται στην επιστολή του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αναφέρθηκε στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.
 Κατόπιν, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.Στο χαιρετισμό του,ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα ,  ''είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο.....περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα,''Πρεσβευτές του Καλού'',φέτος μάλιστα που γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς .Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του''Αργυρού Φοίνικα'',την οποία ,όπως είπε,την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη,συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά,όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .
Κατόπιν, ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής'' Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψη  ς δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ' όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, παρά τις διαφορές φυλής, πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς,οικοδομώντας ένα καλύτερο''αύριο'' για όλους .Επισήμανε τέλος τις μάστιγες της εποχής για την Νεολαία[ναρκωτικά,μπούλιγκ κλ]γιατα οποία ο Προσκοπισμός έχει τις λύσεις.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανός
Μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης καθώς και η Περ/κη Έφορος Δ.Ε Πελ/σου κα Ισμ.Κρεμμύδα..
Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας] Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή ]Γιάννη Παπαδημητρίου,Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου]  αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική τους δράση
Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως  ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Ήταν επόμενο λοιπόν, να  δημιουργήσουν  μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχή όλων ,μετά το πέρας,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.
Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι και επαγγελματίες πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
skeps2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 


Η "Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης" από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων


Η "Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης" από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων
Ηλεία
Στην κατάμεστη από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους τους, αίθουσα του ψυχαγωγικού κέντρου ''Τα Τετζερέδια του Ζαχαρία '' , γιόρτασαν το Σάββατο,22α Φεβρουαρίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε όλα,αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της Αποκριάς.
       Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες ,όλους όσους προσέφεραν δώρα για την κλήρωση και ανακοίνωσε το πρόγραμμα,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,'' για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας'',όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας.Τόνισε ότι πλέον υπάρχει στέγη από την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο αναφοράς,ευχαριστώντας το ΔΣ και τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο.        Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.των Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ,εκανε χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και  ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή,110 χρόνια , αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας.''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' σύμφωνα με το επίκαιρο σύνθημα  της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έκλεισε  με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2019,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους.Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες-  και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα μας απονέμεται  το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα,σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθεια
      Κατόπιν,ο πρώην Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών  κ. Νικος Παναγιωτακόπουλος .αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής,όπου οι σκέψεις των Προσκόπων όλου του κόσμου συναντιόνταν στο πρόσωπό του Ιδρυτή , σπάζοντας κάθε έννοια συνόρων ή απαγορεύσεων. Ο συμβολισμός αυτός της ελευθερίας της σκέψης από κάθε δεσμό στο όραμα της παγκόσμιας φιλίας, ειρήνης και συναδέλφωσης,καθιερώθηκε στη συνέχεια να εορτάζεται κάθε χρόνο από τα 50 εκατομμύρια προσκόπους σε όλο τον Κόσμο,αυτή τη μεγάλη και ωραία ''οικογένεια''. .Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγράμματά του και τις Ηθικές Αξίες του. .. .
   Σχετικό με την Ημέρα μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και η Π.Ε. Ισμ.Κρεμμύδα..
    Ακολούθως  τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος  από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου]  αντίστοιχα. .Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στις Αξίες και τα Ιδανικά που εκπέμπει  ο Προσκοπισμός τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την  δράση τους σε όλα τα επίπεδα.
      Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του κέντρου σε ένα  θαυμάσιο ποικίλο πρόγραμμα..Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν, πολλά από τα στελέχη ,ακολουθούμενοι από τους συνδαιτυμόνες,δημιουργώντας με υπέροχη ατμόσφαιρα και ευχάριστη βραδιά για όλους. Από τη λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι επαγγελματίες πολλά και  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
       Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Δ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανό.
         Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος,,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπτ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
......................................................................................

Οι πρόσκοποι γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»

εφημεριδα ΠΡΩΙΝΗ



Την όμορφη παράδοση του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης» των προσκόπων,  που εορτάζεται κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο της 22ας Φεβρουαρίου, τήρησε και φέτος η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας με μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση.

Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ”Τετζερέδια του Ζαχαρία” , γιόρτασαν το Σάββατο το βράδυ, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση, το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο‘ για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες του στον Ελληνικό Προσκοπισμό και του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο του. Αναφέρθηκε ακόμα στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας, από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης  των προσκόπων ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.
Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

χαιρετισμό του, ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα  ” Η ημέρα αυτή είναι  αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο…..περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα, ”Πρεσβευτές του Καλού”. Φέτος μάλιστα γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς».
Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του’‘Αργυρού Φοίνικα”,την οποία ,όπως είπε, την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη, συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά, όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .
Κατόπιν, ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.  Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν ακόμα  οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου]  ο δημοσιογράφος Παναγ. Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας] Αθαν .Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τον βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Παπαδημητρίου  και τον πρόεδρος του ΙΣΠΟ Νίκο Κατσαρό.

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως  ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .
 ..............................................................................................

Πρόσκοποι Ηλείας: Με το σύνθημα «Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο», γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης(

ilia24.gr

Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο, την 22α Φεβρουαρίου, με την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,
 να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ''Τετζερέδια του Ζαχαρία'', γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.
Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς ,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση, το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ''για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας. Η επίδοση του Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Τελετή, με την ευκαιρία του εορτασμού της
«Ημέρας Σκέψης» '', όπως περιγράφεται στην επιστολή του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αναφέρθηκε στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας, από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.
Κατόπιν, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Στο χαιρετισμό του, ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα ,  ''είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο.....περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα, ''Πρεσβευτές του Καλού'', φέτος μάλιστα που γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς .Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του ''Αργυρού Φοίνικα'', την οποία ,όπως είπε,την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη, συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά,όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .
Κατόπιν,ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής'' Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψη  ς δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ' όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, παρά τις διαφορές φυλής, πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς, οικοδομώντας ένα καλύτερο ''αύριο'' για όλους .Επισήμανε τέλος τις μάστιγες της εποχής για την Νεολαία[ναρκωτικά,μπούλιγκ κλ]γιατα οποία ο Προσκοπισμός έχει τις λύσεις.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου, Δ.Καλαματιανός
Μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης καθώς και η Περ/κη Έφορος Δ.Ε Πελ/σου κα Ισμ.Κρεμμύδα..
Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας], Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή ], Γιάννη Παπαδημητρίου [Αντιδήμαρχο], Νίκο Κατσαρό[Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου] αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες, αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική τους δράση
Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως  ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Ήταν επόμενο λοιπόν, να  δημιουργήσουν  μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχή όλων ,μετά το πέρας, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.
Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι και επαγγελματίες πλούσια δώρα, όλοι πήραν αρκετά, σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας, ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος, ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος, ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος, ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί, κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης, Στάθης Καννής, Βασιλης Παναγόπουλος, Αργ.Σαλπέας, Νίκος Καλαμπρέζος, Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω], Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [υπευθ. ασφ.Λιμένος Κατακόλου], Κώστας Σκουλαρίκος, Κωνστ.Παπαδόπουλος, Ακρ.Ρέβελου, Γιώργος Σταθόπουλος, Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ. Καραμάνης ΑΣ Πύργου, Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων, μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
 ..............................................................................................


Πρόσκοποι Ηλείας: Γιόρτασαν την "Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης", στα "Τεντζερέδια του Ζαχαρία"(φωτο)

Δευ, 02/24/2020 - 14:30
iliaoikonomia 

Στην κατάμεστη από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους τους, αίθουσα του ψυχαγωγικού κέντρου ''Τα Τετζερέδια του Ζαχαρία '' , γιόρτασαν το Σάββατο,22α Φεβρουαρίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε όλα,αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της Αποκριάς.
       Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες ,όλους όσους προσέφεραν δώρα για την κλήρωση και ανακοίνωσε το πρόγραμμα,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,'' για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας'',όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας.Τόνισε ότι πλέον υπάρχει στέγη από την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο αναφοράς,ευχαριστώντας το ΔΣ και τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο.

       Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.των Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ,εκανε χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και  ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή,110 χρόνια , αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας.''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' σύμφωνα με το επίκαιρο σύνθημα  της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έκλεισε  με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2019,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους.Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες-  και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα μας απονέμεται  το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα,σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθεια
      Κατόπιν,ο πρώην Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών  κ.Νικος Παναγιωτακόπουλος .αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής,όπου οι σκέψεις των Προσκόπων όλου του κόσμου συναντιόνταν στο πρόσωπό του Ιδρυτή , σπάζοντας κάθε έννοια συνόρων ή απαγορεύσεων. Ο συμβολισμός αυτός της ελευθερίας της σκέψης από κάθε δεσμό στο όραμα της παγκόσμιας φιλίας, ειρήνης και συναδέλφωσης,καθιερώθηκε στη συνέχεια να εορτάζεται κάθε χρόνο από τα 50 εκατομμύρια προσκόπους σε όλο τον Κόσμο,αυτή τη μεγάλη και ωραία ''οικογένεια''. .Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγράμματά του και τις Ηθικές Αξίες του. .. .
   Σχετικό με την Ημέρα μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και η Π.Ε. Ισμ.Κρεμμύδα..
    Ακολούθως  τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος  από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου]  αντίστοιχα. .Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στις Αξίες και τα Ιδανικά που εκπέμπει  ο Προσκοπισμός τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την  δράση τους σε όλα τα επίπεδα.
      Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του κέντρου σε ένα  θαυμάσιο ποικίλο πρόγραμμα..Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν, πολλά από τα στελέχη ,ακολουθούμενοι από τους συνδαιτυμόνες,δημιουργώντας με υπέροχη ατμόσφαιρα και ευχάριστη βραδιά για όλους. Από τη λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι επαγγελματίες πολλά και  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
       Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Δ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανό.
         Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος,,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπτ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
....................................................................................................

Με αναμνήσεις, βραβεύσεις και τη σκέψη στο σύνθημα “Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο” γιόρτασαν την ”Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης”

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» γιόρτασαν στην κατάμεστη αίθουσα του γνωστού κέντρου ”Τεντζερέδια του Ζαχαρία” στον Πύργο και οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα και τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας, αλλά και πολύ χορό και τραγούδι..
Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της βραδιάς,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,”για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας”,όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σημείο συνάντησης και δράσεων ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.
 «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο»τόνισε κατόπιν ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος και ανέλυσε τα Ιδεώδη και τις Αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα   ” Είναι ένας συμβολικός εορτασμός στον οποίο η ελεύθερη σκέψη ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο, ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλογίζεται patrτην έκταση της Προσκοπικής Κίνησης, χαιρετά και αγκαλιάζει με ανθρωπιά τον Πρόσκοπο μιας άλλης χώρας, μιας άλλης θρησκείας, μιας άλλης φυλής, οι οποίοι υποσχέθηκαν να συνεχίζουν να κάνουν τρόπο ζωής την προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο και  κατέληξε … .μετά από 110 ζωής και Προσφοράς στην Νεότητα και την Κοινωνία περπατούμε στη ζωή. γεμάτοι εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα,”Πρεσβευτές του Καλού” όπως είναι το φετινό σύνθημα.Τα παραπάνω υπηρετούμε όλοι μας διαχρονικά και με βάση την εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα αποδεχόμεθα το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας.
       Ακολούθως ο παλαιός Βαθμοφόρος και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξ/κών  κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος , αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης, είναι μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, οικοδομώντας ένα καλύτερο «αύριο» για όλους.Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγραμματά του.
        Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το μήνυμα που απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και της Περφ.Εφόρου κας Ισμύνης Κρεμμύδα.
       Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας] Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική και παιδαγωγική τους δράση
Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Έτσι,  δημιούργησαν  μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,εκφράζοντας την επιθυμία,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις. Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανός.
      Παρέστησαν  (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδ,η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος.ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
............................................................................

Πύργος: Γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»

Στην κατάμεστη από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους τους, αίθουσα του ψυχαγωγικού κέντρου ”Τα Τετζερέδια του Ζαχαρία ” , γιόρτασαν το Σάββατο,22α Φεβρουαρίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε όλα,αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της Αποκριάς.
Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες ,όλους όσους προσέφεραν δώρα για την κλήρωση και ανακοίνωσε το πρόγραμμα,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,” για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας”,όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας.Τόνισε ότι πλέον υπάρχει στέγη από την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο αναφοράς,ευχαριστώντας το ΔΣ και τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.των Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ,εκανε χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και  ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή,110 χρόνια , αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας.”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” σύμφωνα με το επίκαιρο σύνθημα  της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έκλεισε  με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2019,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους.Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες-  και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα μας απονέμεται  το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα,σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθεια
Κατόπιν,ο πρώην Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών  κ.Νικος Παναγιωτακόπουλος .αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής,όπου οι σκέψεις των Προσκόπων όλου του κόσμου συναντιόνταν στο πρόσωπό του Ιδρυτή , σπάζοντας κάθε έννοια συνόρων ή απαγορεύσεων. Ο συμβολισμός αυτός της ελευθερίας της σκέψης από κάθε δεσμό στο όραμα της παγκόσμιας φιλίας, ειρήνης και συναδέλφωσης,καθιερώθηκε στη συνέχεια να εορτάζεται κάθε χρόνο από τα 50 εκατομμύρια προσκόπους σε όλο τον Κόσμο,αυτή τη μεγάλη και ωραία ”οικογένεια”. .Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγράμματά του και τις Ηθικές Αξίες του. .. .
Σχετικό με την Ημέρα μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και η Π.Ε. Ισμ.Κρεμμύδα..
Ακολούθως  τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ],Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος  από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου] αντίστοιχα. .Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στις Αξίες και τα Ιδανικά που εκπέμπει  ο Προσκοπισμός τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την  δράση τους σε όλα τα επίπεδα.
Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του κέντρου σε ένα  θαυμάσιο ποικίλο πρόγραμμα..Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν, πολλά από τα στελέχη ,ακολουθούμενοι από τους συνδαιτυμόνες,δημιουργώντας με υπέροχη ατμόσφαιρα και ευχάριστη βραδιά για όλους. Από τη λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι επαγγελματίες πολλά και  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Δ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανό.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος,,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπτ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.



..................................................................................................

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Με σύνθημα "Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο" γιόρτασαν την ''Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης'' [PHOTOS]

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»
γιόρτασαν στην κατάμεστη αίθουσα του γνωστού κέντρου ''Τεντζερέδια του Ζαχαρία'' στον Πύργο και οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα και τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας, αλλά και πολύ χορό και τραγούδι..
Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της βραδιάς,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,''για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας'',όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σημείο συνάντησης και δράσεων ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.
 «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο»τόνισε κατόπιν ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος και ανέλυσε τα Ιδεώδη και τις Αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα   '' Είναι ένας συμβολικός εορτασμός στον οποίο η ελεύθερη σκέψη ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο, ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλογίζεται patrτην έκταση της Προσκοπικής Κίνησης, χαιρετά και αγκαλιάζει με ανθρωπιά τον Πρόσκοπο μιας άλλης χώρας, μιας άλλης θρησκείας, μιας άλλης φυλής, οι οποίοι υποσχέθηκαν να συνεχίζουν να κάνουν τρόπο ζωής την προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο και  κατέληξε ... .μετά από 110 ζωής και Προσφοράς στην Νεότητα και την Κοινωνία περπατούμε στη ζωή. γεμάτοι εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα,''Πρεσβευτές του Καλού'' όπως είναι το φετινό σύνθημα.Τα παραπάνω υπηρετούμε όλοι μας διαχρονικά και με βάση την εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα αποδεχόμεθα το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας. 
Ακολούθως ο παλαιός Βαθμοφόρος και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξ/κών  κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος , αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ' όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης, είναι μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, οικοδομώντας ένα καλύτερο «αύριο» για όλους.Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγραμματά του.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το μήνυμα που απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και της Περφ.Εφόρου κας Ισμύνης Κρεμμύδα.
Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας] Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου]  αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική και παιδαγωγική τους δράση
Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Έτσι,  δημιούργησαν  μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,εκφράζοντας την επιθυμία,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις. Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανό.
Παρέστησαν  (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς,,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδ,η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος.ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Α3
ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Β1
ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Γ
ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Η

ΠΥΡΓΟΣ – Γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» 

iliakanea

Στην κατάμεστη από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους τους, αίθουσα του ψυχαγωγικού κέντρου ”Τα Τετζερέδια του Ζαχαρία ” , γιόρτασαν το Σάββατο,22α Φεβρουαρίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε όλα,αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της Αποκριάς.
       Προλογίζοντας ο Υπαρχηγός της Ένωσης κ.Ανδρ.Γιατράς ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες ,όλους όσους προσέφεραν δώρα για την κλήρωση και ανακοίνωσε το πρόγραμμα,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ.του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ,να επιδοθεί η Ανωτάτη Προσκοπική διάκριση,αυτή του Αργυρού Φοίνικα,στον Αρχηγό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,” για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας”,όπως αναγράφεται το απόσπασμα της αναγγελίας.Τόνισε ότι πλέον υπάρχει στέγη από την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας,από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο αναφοράς,ευχαριστώντας το ΔΣ και τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο.
       Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του ΔΣ.των Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ,εκανε χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και  ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή,110 χρόνια , αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας.”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” σύμφωνα με το επίκαιρο σύνθημα  της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έκλεισε  με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2019,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους.Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες-  και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά μας,σήμερα μας απονέμεται  το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα,σαν αναγνώριση της προσωπικής και συλλογικής προσπάθεια
      Κατόπιν,ο πρώην Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών  κ.Νικος Παναγιωτακόπουλος .αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής,όπου οι σκέψεις των Προσκόπων όλου του κόσμου συναντιόνταν στο πρόσωπό του Ιδρυτή , σπάζοντας κάθε έννοια συνόρων ή απαγορεύσεων. Ο συμβολισμός αυτός της ελευθερίας της σκέψης από κάθε δεσμό στο όραμα της παγκόσμιας φιλίας, ειρήνης και συναδέλφωσης,καθιερώθηκε στη συνέχεια να εορτάζεται κάθε χρόνο από τα 50 εκατομμύρια προσκόπους σε όλο τον Κόσμο,αυτή τη μεγάλη και ωραία ”οικογένεια”. .Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα της εποχής που αγγίζουν την Νεολαία και την Κοινωνία και στην ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού,αλλά και στις σωστές κατευθύνσεις που οδηγεί και υλοποιεί μέσα από τα προγράμματά του και τις Ηθικές Αξίες του. .. .
   Σχετικό με την Ημέρα μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και η Π.Ε. Ισμ.Κρεμμύδα..
    Ακολούθως  τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ ΟΡΤ],Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος  από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή]Γιάννη Παπαδημητρίου Αντιδήμαρχο] ,Νίκο Κατσαρό[ Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου] αντίστοιχα. .Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στις Αξίες και τα Ιδανικά που εκπέμπει  ο Προσκοπισμός τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την  δράση τους σε όλα τα επίπεδα.
      Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του κέντρου σε ένα  θαυμάσιο ποικίλο πρόγραμμα..Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν, πολλά από τα στελέχη ,ακολουθούμενοι από τους συνδαιτυμόνες,δημιουργώντας με υπέροχη ατμόσφαιρα και ευχάριστη βραδιά για όλους. Από τη λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι επαγγελματίες πολλά και  πλούσια δώρα,όλοι πήραν αρκετά,σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.
       Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Δ.Αυγερινοπούλου,Δ.Καλαματιανό.
         Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας,ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος,,ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος,ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος,ο αντιπτ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας  ,οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί ,κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Νίκος Καλαμπρέζος,Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [ υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου ] Κώστας Σκουλαρίκος,Κωνστ.Παπαδόπουλος,Ακρ.Ρέβελου,Γιώργος Σταθόπουλος,Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ.Καραμάνης ΑΣ Πύργου,Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων,μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.
 
.................................................................................................
Σχολιασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου