Powered By Blogger

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017


''Μηνύματα από το Σύμπαν''

Εκδήλωση με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο,


Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας

...................................................

ολη η εκδήλωση 

 ...................................................................................


post-feature-image


Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας: Εκδήλωση με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο

Στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία]το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ θα πραγματοποιηθεί η εξαιρετικού ..

Στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία]το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ θα πραγματοποιηθεί η εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση,που διοργανώνει o Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν » και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας προσωπικοτήτων και φορέων.

Συναφή με το θέμα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας και τη Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως υπό την διεύθυνση της κας Σοφίας Παναγοπούλου Συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών] Επίσης η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας καθώς και Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου. Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος και θα κληρωθούν διάφορα δώρα [επιμέλεια κ.Ηλίας Καλογήρου]. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο εκλεκτός διεθνούς κύρους ομιλητής κ.Διον.Σιμόπουλος δήλωσε »… Ακόμη και μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου και την τοποθέτησή τους στο Διάστημα οι ακτινοβολίες που έρχονται από τα διάφορα ουράνια αντικείμενα απαιτούν την παρέλευση κάποιου χρόνου για να φτάσουν μέχρις εμάς παρ’ όλο που κινούνται με την τεράστια ταχύτητα των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Έτσι όταν κοιτάμε έξω στο διάστημα, βλέπουμε τις εικόνες των διαφόρων ουράνιων αντικειμένων όπως ήταν στο παρελθόν κι όχι όπως είναι την στιγμή που τα κοιτάμε. ….

Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το Σύμπαν δεν περιορίζονται μόνο στα μηνύματα του ηλεκτρομαγνητισμού αλλά και στους ψιθύρους των βαρυτικών κυμάτων. Παρ’ όλα αυτά λόγω του χρόνου που χρειάζεται η κάθε πληροφορία να έρθει σ’ εμάς από το Σύμπαν, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι βλέπουμε, ακούμε και μελετάμε… αναμνήσεις!..Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το Σάββατο»

Ομοίως ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε» Ο σύλλογός μας ,έχει σαν πάγια τακτική να παρουσιάζει επιφανείς και καταξιωμένους Ηλείους.διοργανώνοντας έτσι υψηλού επιπέδου ,ποιοτικές εκδηλώσεις με στόχο την πολιτιστική και ποιοτική άνοδο .Μία απ αυτές είναι και η εκδήλωση του Σαββάτου [27 Μαίου] που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της περιοχής,με τον κΔ.Σιμόπουλο,να μυηθούν στα μυστικά του σύμπαντος αλλά και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, .Σας περιμένουμε λοιπόν»

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση. Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.

Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία. Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου».

.............................................................................................................





Πύργος: »Μηνύματα από το Σύμπαν» με τον Διονύση Σιμόπουλο

ΠΑΤΡΙΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων νομού Ηλείας διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαΐου –στις 8:30 μ.μ.- στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, εκδήλωση, με ομιλητή τον Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο (φωτο) με θέμα »Μηνύματα από το Σύμπαν»
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ. Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών)
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας – 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Στο χώρο, μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την ομιλία του κου Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος (επιμέλεια Ηλίας Καλογήρου).
Διονύσης Π. Σιμόπουλος: Σύντομο Βιογραφικό
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση.
Κατάγεται από τον Γρύλλο Κρεστένων.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών  διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μηνύματα από το Σύμπαν: Αύριο η εκδήλωση με ομιλητή τον Δ. Σιμόπουλο και έκθεση αστροναυτικής και διαστήματος






26 Μάιος, 2017 13:57
Από: Odigos.gr
Αυριο  Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση,που διοργανώνει o Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας  Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου  με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν »
Συναφή με το θέμα τραγούδια από την  Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας και τη Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως  υπό την διεύθυνση της κας Σοφίας Πναγοπούλου.. Συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΚΕ. Επίσης η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας καθώς και Ένωση  Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  και το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
 Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος και θα κληρωθούν διάφορα δώρα  [επιμέλεια κ. Ηλίας Καλογήρου]  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 Ο εκλεκτός διεθνούς κύρους  ομιλητής κ.Διον.Σιμόπουλος δήλωσε ''Από την πρώτη στιγμή που ο Άνθρωπος περπάτησε όρθιος πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη ξεκίνησε και η ερωτική μας σχέση με τον ουρανό. Τα μάτια μας, περιορισμένα να βλέπουν τα λαμπρότερα μόνον άστρα της νύχτας, ήταν για χιλιάδες χρόνια τα μοναδικά αστρονομικά όργανα που διαθέταμε. Ακόμη και μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου και την τοποθέτησή τους στο Διάστημα οι ακτινοβολίες που έρχονται από τα διάφορα ουράνια αντικείμενα απαιτούν την παρέλευση κάποιου χρόνου για να φτάσουν μέχρις εμάς παρ’ όλο που κινούνται με την τεράστια ταχύτητα των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Έτσι όταν κοιτάμε έξω στο διάστημα, βλέπουμε τις εικόνες των διαφόρων ουράνιων αντικειμένων όπως ήταν στο παρελθόν κι όχι όπως είναι την στιγμή που τα κοιτάμε. Γι’ αυτό, και παρ’ όλο που μπορεί να δυσκολευόμαστε κάπως να το πιστέψουμε, είναι γεγονός ότι μπορούμε να δούμε το μακρινό παρελθόν όλων όσων βλέπουμε, γιατί απλούστατα όλα όσα παρατηρούμε στον ουρανό έχουν ήδη συμβεί. Όσο πιο μακριά βλέπουμε μέσα στο Σύμπαν τόσο πιο πολύ εισχωρούμε στο παρελθόν. Γι’ αυτό, όταν τα διαστημικά μας αστεροσκοπεία καταγράφουν τις αδύνατες ακτινοβολίες που έρχονται από τους απόμακρους γαλαξίες και τα κβάζαρ, απομακρυνόμαστε όχι μόνο στο χώρο αλλά και στον χρόνο. Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το Σύμπαν δεν περιορίζονται μόνο στα μηνύματα του ηλεκτρομαγνητισμού αλλά και στους ψιθύρους των βαρυτικών κυμάτων. Παρ’ όλα αυτά λόγω του χρόνου που χρειάζεται η κάθε πληροφορία να έρθει σ’ εμάς από το Σύμπαν, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι βλέπουμε, ακούμε και μελετάμε... αναμνήσεις!..Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το Σάββατο''
   Ομοίως ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε'' Ο σύλλογός μας ,σταθερά προσανατολισμένος στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου ,παρουσιάζει επιφανείς και καταξιωμένους  Ηλείους. διοργανώνοντας έτσι υψηλού επιπέδου ,ποιοτικές εκδηλώσεις. Μία απ αυτές είναι και η εκδήλωση του Σαββάτου [27 Μαίου] που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της περιοχής,με οδηγό τον κ Δ.Σιμόπουλο, να ανακαλύψουν τα μυστικά του σύμπαντος. Ένα νέο πεδίο γνώσης αλλά και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, Άλλωστε συμμετέχει μια πλειάδα προσωπικοτήτων και φορέων τιμώντας τον εκλεκτό προσκεκλημένο μας .Σας περιμένουμε λοιπόν''

.....................................................................................................



Πύργος: Απόψε η εκδήλωση με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο με θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν»

iliaweb

Στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία], στις 8.30 μμ θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση,που διοργανώνει o Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας, με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν » και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας προσωπικοτήτων και φορέων.
Συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών], η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας καθώς και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου.
Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος και θα κληρωθούν διάφορα δώρα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,




Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας: Εκδήλωση με θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν»το Σάββατο 27 Μαΐου

Το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση,που διοργανώνει ο δραστήριος  Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας  Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν »
Συμμετέχουν
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών]
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Ενωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας – 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος [επιμέλεια κ.Ηλίας Καλογήρου]. ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας: Αύριο η εκδήλωση "Μηνύματα από το σύμπαν" με τον Ηλείο Αστροφυσικό Δ.Σιμόπουλο

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας: Αύριο Σάββατο 27 Μαΐου η εκδήλωση "Μηνύματα από το σύμπαν" με ομιλητή τον Ηλείο Αστροφυσικό Δ.Σιμόπουλο
Στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία]
το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ θα πραγματοποιηθεί η εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση,που διοργανώνει o Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν » και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας προσωπικοτήτων και φορέων.
Συναφή με το θέμα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας και τη Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως υπό την διεύθυνση της κας Σοφίας Παναγοπούλου Συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών] Επίσης η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας καθώς και Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος και θα κληρωθούν διάφορα δώρα [επιμέλεια κ.Ηλίας Καλογήρου]
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο εκλεκτός διεθνούς κύρους ομιλητής κ.Διον.Σιμόπουλος δήλωσε ''... Ακόμη και μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου και την τοποθέτησή τους στο Διάστημα οι ακτινοβολίες που έρχονται από τα διάφορα ουράνια αντικείμενα απαιτούν την παρέλευση κάποιου χρόνου για να φτάσουν μέχρις εμάς παρ' όλο που κινούνται με την τεράστια ταχύτητα των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Έτσι όταν κοιτάμε έξω στο διάστημα, βλέπουμε τις εικόνες των διαφόρων ουράνιων αντικειμένων όπως ήταν στο παρελθόν κι όχι όπως είναι την στιγμή που τα κοιτάμε. .... Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το Σύμπαν δεν περιορίζονται μόνο στα μηνύματα του ηλεκτρομαγνητισμού αλλά και στους ψιθύρους των βαρυτικών κυμάτων. Παρ' όλα αυτά λόγω του χρόνου που χρειάζεται η κάθε πληροφορία να έρθει σ' εμάς από το Σύμπαν, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι βλέπουμε, ακούμε και μελετάμε... αναμνήσεις!..Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το Σάββατο''
Ομοίως ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε'' Ο σύλλογός μας ,έχει σαν πάγια τακτική να παρουσιάζει επιφανείς και καταξιωμένους Ηλείους.διοργανώνοντας έτσι υψηλού επιπέδου ,ποιοτικές εκδηλώσεις με στόχο την πολιτιστική και ποιοτική άνοδο .Μία απ αυτές είναι και η εκδήλωση του Σαββάτου [27 Μαίου] που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της περιοχής,με τον κΔ.Σιμόπουλο,να μυηθούν στα μυστικά του σύμπαντος αλλά και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, .Σας περιμένουμε λοιπόν''
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση. Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ' ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία. Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.».

Πύργος: Ο Δ. Σιμόπουλος μιλά για "Μηνύματα από το Σύμπαν"

ilialive 

Πύργος: Ο Δ. Σιμόπουλος μιλά για "Μηνύματα από το Σύμπαν"
Οριστικοποιήθηκε η εκδήλωση στις 27 Μαίου
Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγής της μεγάλης εκδήλωσης με ομιλητή τον Ηλείο Αστροφυσικό του Ηλείου Διονύση Σιμόπουλο,  που θα πραγματοποιηθεί τελικώς το επόμενο Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8. 30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας και το θέμα της ομιλίας του κ. Σιμόπουλου θα είναι 
'' Μηνύματα από το Σύμπαν ''.
Συμμετέχουν
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών]
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Ενωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας – 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Στο χώρο, μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον. Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος (επιμέλεια Ηλίας Καλογήρου)

«Ξενάγηση» στο Σύμπαν από τον Διονύση Σιμόπουλο

«Ξενάγηση» στο Σύμπαν από τον Διονύση Σιμόπουλο
Στο σύμπαν με τη βοήθεια του Αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου θα «ξεναγηθούν» όσοι παρευρεθούν στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο κ. Σιμόπουλος θα αναπτύξει το θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν». Στο χώρο, πριν και μετά την ομιλία, θα λειτουργήσει και έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος.

Πύργος: «Μηνύματα από το Σύμπαν» …Αποκωδικοποιεί, ο Ηλείος αστροφυσικός Δ. Σιμόπουλος 

Ilia24.gr

27 Μαΐου  στον Πύργο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Υπαλλήλων
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  εκδήλωση προετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας  για το  επόμενο Σάββατο 27η Μαΐου, με την σύμπραξη  και άλλων πολιτιστικών και επιστημονικών  φορέων του τόπου μας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα άστρα και τη μελέτη τους!
Για το λόγο αυτό, στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου της Π. Ε Ηλείας ο καθηγητής Ηλίας Καλογήρου, προετοιμάζει μια διαφορετική έκθεση αυτή τη φορά: Μια έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος ! Και αυτό με την σύμπραξη του ΕΚΦΕ [Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών], της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.
Ταυτόχρονα, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, θα συμμετέχει  με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας.
Θα συμπράξουν επίσης σε αυτή την εκδήλωση,  η κα Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας, η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως, η  Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας - 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, που στις 8,30μμ στο συνεδριακό κέντρο  της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, θα αναπτύξει το θέμα  '' Μηνύματα από το Σύμπαν '' !

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ:
 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση. Κατάγεται από τον Γρύλλο Κρεστένων.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ' ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών  διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία. 
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
politistiki.lesxi.trapezikon.upallilon.ileias
Κατηγορία Κοινωνία
Ετικέτες












 ....................................................

 εφημεριδα ΠΡΩΙΝΗ

Ομιλία του Δ. Σιμόπουλου στον Πύργο


Ομιλία στον Πύργο με θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν», θα πραγματοποιήσει όπως μαθαίνουμε στις 25 Μαίου ο συμπατριώτης μας Αστροφυσικός και επί 45 χρόνια Δ/ντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος.
Κι όποιος έχει ακούσει τον εξαίρετο αυτό επιστήμονα- αστροφυσικό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα του σύμπαντος να μιλά, με τόσο απλά λόγια και με το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, για τον μαγικό κόσμο των άστρων, την αστρόσκονη, την δημιουργία του σύμπαντος και άλλα γοητευτικά πράγματα, σίγουρα θα είναι από εκείνους που θα βρίσκονται πρώτη θέση στην ομιλία του. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση, προσεχώς…
Πάντως να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Σιμόπουλος διαθέτει μια ενδιαφέρουσα προσωπική σελίδα στο fb με χιλιάδες φίλους και ακόλουθους όπου βεβαίως γράφει καταπληκτικά πράγματα και επίσης απαντά και σχολιάζει ο ίδιος!
.................................................................................

Μηνύματα από το Σύμπαν: Ο Ηλείος Αστροφυσικός Δ. Σιμόπουλος ομιλιτής σε εκδήλωση στον Πύργο

19 Μάιος, 2017 13:49
Από: odigos.gr
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας προετοιμάζει για το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] μια εξαιρετική  εκδήλωση, με ομιλητή τον εξαιρετικό συμπατριώτη   Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλου με θέμα  '' Μηνύματα από το Σύμπαν ''

Συμμετέχουν
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών]
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
- Το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου

Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος [επιμέλεια κ.Ηλίας Καλογήρου].
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση. Κατάγεται από τον Γρύλλο Κρεστένων.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ' ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών  διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

................................................................................

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας: O Διονύσης Σιμόπουλος ομιλητής με θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν»το Σάββατο 27/05 στον Πύργο

Το Σάββατο 27η Μαΐου 2017 και ώρα 8,30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση,που διοργανώνει ο δραστήριος  Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,με ομιλητή τον διάσημο συμπατριώτη μας Αστροφυσικό  με θέμα » Μηνύματα από το Σύμπαν »

Συμμετέχουν
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ.Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ[Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών]
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Ενωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας – 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Στο χώρο ,μια ώρα πριν και μετά την ομιλία του κ.Διον.Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος [επιμέλεια κ.Ηλίας Καλογήρου].ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
..........................................................

«Μηνύματα από το Σύμπαν»: Ομιλία από τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο

εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ  26.5.2017


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας οργανώνει μεγάλη εκδήλωση αύριο  Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 8:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, τ. Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου με θέμα «Μηνύματα από το Σύμπαν».

Συμμετέχουν:
  • Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση,Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ. Ελλάδας
  • Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
  • Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
  • Το 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Μία ώρα πριν την εκδήλωση (7:30 μ.μ.) θα λειτουργήσει στο φουαγιέ Έκθεση Αεροναυτικής και Διαστήματος με εκθέματα, κατασκευές, έκθεση βιβλίου Αστρονομίας και γωνιά Αστρονομίας για μαθητές. Η έκθεση οργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ηλείας υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Καλογήρου, Νίκη Κατσιάπη, Στέλιος Γιαννακέας και Χρήστος Παπανδρέου σε συνεργασία με τη  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου.
Όλοι οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση θα πάρουν δώρο – αφίσα του ηλιακού συστήματος και ένα μαγνητάκι με αστρονομικό θέμα.
Κατόπιν κλήρωσης 15 μαθητές θα κερδίσουν ένα DVD με 19 ψηφιοποιημένα βιβλία του Διονύση Σιμόπουλου με ιδιόχειρη αφιέρωση.
Επιπλέον, 5 μαθητές θα κερδίσουν από δύο εισιτήρια ο καθένας για όποια παράσταση επιθυμούν στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, συνοδευόμενα από ένα βιβλίο του Διονύση Σιμόπουλου σε έντυπη μορφή.
.............................................................................................................................
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου