Powered By Blogger

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

18η Μαίου ......Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων ..



Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων ...




 Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων




Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
                                                                          Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα    μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.










Τη Δευτέρα από τις 9.00 π.μ. - 14.00μμ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται στις 18 Μαΐου και στην πόλη μας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (πρώην ΜΜΣΕ) Τ.Ε.Ι. Πύργου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς
Ημέρας Μουσείων, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση γύρω από τα εκθέματά του
Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου. Ομάδα φοιτητών θα υποδέχεται από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας έως και τις 2 το μεσημέρι τους επισκέπτες στο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να τους παρουσιάσει επιλεγμένα αντικείμενα-εκθέματα από τις εντυπωσιακές του προθήκες.
Το κοινό από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και του Νομού προσκαλείται να δει
και να θαυμάσει συγκεκριμένα αρχαιολογικά ευρήματα της Ηλείας, από τους
προϊστορικούς, ιστορικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους, στο ξεχωριστό νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου (έργο του Τσίλερ). Με τη βοήθεια των φοιτητών, ο επισκέπτης, θα ανακαλύψει ποικίλες πτυχές του ιδιωτικού και δημόσιου βίου της περιοχής μας, όπως είναι ο πόλεμος και οι ταφές, η καθημερινή ζωή, η θρησκεία και η οικονομία με αφετηρία ένα οδοντόφρακτο κράνος, κάποια ταφικά κτερίσματα, ένα χειρόγραφο ευαγγέλιο ή μερικά νομίσματα.
Πρόκειται για μια διαφορετική θέαση και προσέγγιση ιδιαίτερων αντικειμένων που ετοίμασαν οι φοιτητές του Τμήματος με την αρωγή της Δρ. Αικατερίνης Αλεξοπούλου, θέτοντας έτσι στο επίκεντρο τον επισκέπτη, με αφορμή το φετινό θέμα του I.CO.M. για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με τίτλο: «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Πηγή ilialive.gr
 
Πύργος ...σήμερα...




Επίσκεψη στο Μουσείο Πύργου 18.5.2015











 
18η Μαΐου παγκόσμια μέρα μουσείων και θα την αφιερώσουμε στο κόσμημα των Καλαβρύτων το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζει τον πόνο και την θυσία του Καλαβρυτινού λαού 
Το Μουσείο που είναι το παλαιό δημοτικό σχολείο Κλαβρύτων, εγκαινιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2005 από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες πολλών συμπατριωτών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου