Powered By Blogger

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δενδροφύτευση των Προσκόπων στην ''Αγγινάρα'' ...





..............................................................................................................

Δενδροφύτευσαν τον πρώην σκουπιδότοπο της Αγγινάρας οι Πρόσκοποι του Πύργου και εθελοντές








30 Μάρτιος, 2015 14:06
Από: admin
Την περιοχή που ήταν ο ΧΑΔΑ Αγγινάρας δενδροφύτευσαν χθες το πρωΐ το Δασαρχείο του Πύργου, ο Δήμος Πύργου και οι Πρόσκοποι του Πύργου. Δεκάδες παιδιά ξεκίνησαν το πρωί τις Κυριακής λίγο μετά τις 10 με ποδήλατα και κατευθύνθηκαν στη περιοχή που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν σκουπιδότοπος, ενώ τα μικρότερα παιδιά πήγαν εκεί με τα αυτοκίνητα των γονέων τους, οι οποίοι βοήθησαν και αυτοί στην αναδάσωση.
Στόχος, όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Πρασίνου του Δήμου Πύργου Νίκος Λουμιώτης είναι η σταδιακή αποκατάσταση του πρώην σκουπιδότοπου ώστε να αποτελέσει στο μέλλον έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου. Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Προσκόπους της πόλης για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή στην δεντροφύτευση.
Στο χώρο παραβρέθηκαν και βοήθησαν  ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανοιχτής συμπολιτείας Χρήστος Αθανασουλας, κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων και μεμονωμένοι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου.
Έτσι, μέσα σε λίγη ώρα φυτεύτηκαν τα δενδρύλλια που προορίζονταν για το σκοπό αυτό, παρότι χάλασε το σκαπτικό μηχάνημα και χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι παραδοσιακές τσάπες.
 Ο χώρος της παλαιάς  χωματερής της πόλης του Πύργου έχει αποκατασταθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ) με εργασίες απομόνωσης του απορριμματικού φορτίου και με τοποθέτηση κηπευτικού χώματος για την ανάπτυξη φυτών, ενώ έχει τοποθετηθεί και αρδευτικό σύστημα. Έτσι, υπάρχει η ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει εντελώς όψη.
από Odigos.gr
.....................................................................................................................................
....................................................................................................................................

 






......................................................................................................................................................

Δενδροφύτευση στην Αγγινάρα! (VIDEO)


ΠΥΡΓΟΣ
(30/03/2015 17:15)

Να μετατρέψει έναν πρώην σκουπιδότοπο σε πνεύμονα πρασίνου για την πόλη θέλει ο Δήμος Πύργου, που σε συνεργασία με το Δασαρχείο και εθελοντικές ομάδες πραγματοποίησε χθες δενδροφύτευση στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, στην Αγγινάρα.

Από νωρίς το πρωί ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Νίκος Λουμιώτης με τους υπευθύνους  του δασαρχείου μετέφεραν στον χώρο πάνω από 200 δενδρύλλια, κυρίως δάφνες και κυπαρίσσια,  τα οποία ανέλαβαν να τοποθετήσουν με χαρά οι μικροί πρόσκοποι, δείχνοντας πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι σε θέματα περιβάλλοντος. Οι πρόσκοποι έφτασαν στο χώρο με τα ποδήλατά τους και αμέσως ανέλαβαν δράση!

«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ, θέλουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε αυτό το χώρο. Θα χρειαστούν και άλλες τέτοιες προσπάθειες και θα χρειαστούμε πολλούς ακόμα εθελοντές. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τον δασάρχη μας τον κ.Λάττα για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρει σε ό,τι χρειαστούμε» τόνισε ο κ.Λουμιώτης.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πύργου Θάνος Κουής ενθάρρυνε το δήμο Πύργου να συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας πως η αναβάθμιση της περιοχής είναι για όλους ένα σημαντικό περιβαλλοντικό κίνητρο.
«Στηρίζουμε σήμερα αυτή την προσπάθεια με την παρουσία μας, έτσι ώστε να δώσουμε πνοή σε ένα χώρο που κάποτε ήταν σκουπιδότοπος. Εύχομαι σήμερα να είναι μόνο η αρχή» υπογράμμισε ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Γαλανακόπουλος, που συνεισέφερε και αυτός με τις γνώσεις του στην όλη προσπάθεια.

Βασίλης Σφήνας
εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ
...............................................................................................................

Δενδροφύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της Αγγινάρας

agginara_2

Από το δήμο Πύργου, το δασαρχείο, τους προσκόπους και ομάδες εθελοντών

Εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του πρώην Χ.Α.Δ.Α.  του Δήμου Πύργου στη θέση Αγγινάρα διοργάνωσε  την Κυριακή το πρωί ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το δασαρχείο, τους προσκόπους του Πύργου και εθελοντικές ομάδες. Στον πρώην ΧΑΔΑ φυτεύτηκαν 200 δενδρύλια, κυπαρίσσια και δάφνες και ο χώρος κατακλύστηκε από τους προσκόπους που έφτασαν με τα ποδήλατά τους και βεβαίως   από τους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής.
Τα δέντρα προσέφερε το Δασαρχείο Πύργου μέσω του δασάρχη Παναγιώτη Λάττα που συμπαρίσταται σε αυτή τη δράση όπως σε κάθε δράση δενδροφύτευσης και παρέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου κ. Νίκος Λουμιώτης που κατηύθυνε και το έργο της δενδροφύτευσης. Οι πρόσκοποι αλλά και οι εθελοντές με πολύ αγάπη και μεράκι, έκαναν όλη την απαραίτητη προεργασία του σκαψίματος και φύτεψαν τα δέντρα.
Ο χώρος της παλαιά χωματερής της πόλης του Πύργου έχει αποκατασταθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ) με εργασίες απομόνωσης του απορριμματικού φορτίου και με τοποθέτηση κηπευτικού χώματος για την ανάπτυξη φυτών.
Η εν λόγω δενδροφύτευση αποτελεί μέρος των περιβαλλοντικών δράσεων της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Πύργου.
Στόχος, όπως δήλωσε ο κ. Λουμιώτης είναι η σταδιακή αποκατάσταση του πρώην σκουπιδότοπου ώστε να αποτελέσει στο μέλλον έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Προσκόπους της πόλης για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή στην δεντροφύτευση.
Στο χώρο παραβρέθηκαν και βοήθησαν  ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανοιχτής συμπολιτείας Χρήστος Αθανασουλας, κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων και μεμονωμένοι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου.
Έτσι, μέσα σε λίγη ώρα φυτεύτηκαν τα δενδρύλλια που προορίζονταν για το σκοπό αυτό, παρότι χάλασε το σκαπτικό μηχάνημα και χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι παραδοσιακές τσάπες.
Στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ έχει τοποθετηθεί κηπευτικό χώμα για την ανάπτυξη των νέων φυτών, ενώ έχει τοποθετηθεί και αρδευτικό σύστημα. Έτσι, υπάρχει η ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει εντελώς όψη…

Πηγή

ilialive.gr
..............................................................................................................................................
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου